Ingen grund til at smide mad væk – brug altid dine madrester.
Du sparer penge og tid på at handle ny mad ind. Til og med kan der jo så spares penge til en vellykket aften 🙂
Jeg havde følgende rester i køleskabet:
- 3/4 blomkålshovede,
- havde tidligere lavet blomkåls-ris
- 1 økologisk lime-frugt,
- hvor jeg tidligere havde brugt skrællen til salat-topping
- 3 fed hvidløg
- 1 lille stykke cheddar-ost,
- fast ost
- 1 dl fløde
- 3 æg
- forårs-løg
- cocktail tomater
- HUSK,
- som man altid skal have et lager af i sit LCHF-køkken
For at lave så let LCHF-mad som overhovedet muligt, besluttede jeg mig til at blande det hele sammen i en pære-vælling i en stor røreskål.
Fremgangsmåde – og du hælder efterhånden ingredienserne ned i røreskålen:
- Riv blomkålen i din hurtig-hakker / foodprocessor, alternativt rivejern
- Riv osten på samme måde
- Riv eller pres hvidløg
- Fjern stilken på tomaterne. Halvér dem. Hvis du bruger større tomater, så skær dem i lidt mindre stykker. Pres noget af tomat-saften væk
- Pres saften fra lime-frugterne.
- Brug din hånd som “presser”
- Skær forårsløgene i små stykker.
- Tilsæt 3 æg
- Tilsæt 4 spiseske HUSK
- Tilsæt fløde
- Lidt salt og peber
- Hellere for lidt salt, end for meget.
- Rør hele balladen godt sammen.
- Tænd ovnen på 200 grader
Tag en spiseske/røreske og læg klatter på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg lavede mine lidt store (og knapt så smukke 🙂 ) :
Ind i ovnen i ca. 15 – 20 minutter.
De skal være pænt brune:
Lad dem afkøle lidt inden du spiser dem. Så kan osten nå at samle sig lidt igen/stivne lidt.
Og voila!!! Du har et stykke “brød”, som du kan bruge/spise til hvad som helst:
- Morgenmad – læg evt. ekstra ost ovenpå, når du luner brødet i ovnen.
- Steg evt. bacon til.
- Frokost / aftensmad
- Læg hvad du end lyster ovenpå. Skinke, tun, kylling
- Kan spises kolde eller varme, men jeg foretrækker dem nu varme.
Jeg spiste et par stykker med rest af en kyllinge-ret med peanut-sauce :
Perfekt til madpakken i en hård boks 🙂
Rester af resterne :-):
- Læg dem i fryseren:
- Læg bagepapir i mellem hvert stykke.
- På den måde kan du altid tage et enkelt stykke frem, når der er behov for lynhurtig mad.
PS: Interesseret i at lave denne ret sammen med mig ? Læs mere om madlavningskursus her: Kurser i nem og lækker LCHF kost