Det er kål tid og det er bare om at udnytte de billige råvarer – et hvidkål koster ca 12 kr. og der er meget mad!
Jeg skulle lave hvidkåls-klatkager til en veninde og stod tilbage med 1/2 hvidkåls-hovede. Det smider man ikke ud 🙂
Det blev til hvidkålsgryde med chorizo-pølse
Ingredinser:
- 1/2 hvidkålshovede
- En god klat kokosolie og/eller smør til svitsning af karryen
- 1-3 spsk. karry, afhængig af din smag for karry
- 4 fed hvidløg eller hvor mange du nu ønsker
- Kyllingfond/vand/bouillon uden sukker/hvede/stivelse
- Jeg køber aldrig kyllinge filéter, når jeg skal lave en kyllingeret, med mindre, at det skal gå hurtigt. Synes, at det er for dyrt. Vil hellere stege/koge en hel kylling og bagefter koge fond af skroget. Prop fonden i fryseren til en anden god gang, som denne.
- 1/2 – 1 dåse kokosmælk. Kan sagtens undlades
- ca. 4 dl fløde eller hvad du nu har
- Salt og peber
- Chorizo-pølse. Kig efter det i forretningerne på tilbud. Det er godt at have på lager som en hurtig smags-giver.
Fremgangsmåde:
- Skær hvidkål i små stykker. Brug en skarp, tung kniv
- Snit hvidløg
- Varm kokosolie/smør i en stor gryde
- Når det syder, tilsætter du karryen
- Alle de dygtige kokke siger, at vi skal svitse karryen i fedstoffet for at fremhæve smagen, så det gør vi så 🙂
- Når karryen er “brændt af”, d.v.s. den dufter godt og lækkert, uden at være brændt!, tilsættes hvidløg og hvidkål.
- Hvidløg og hvidkål røres godt og grundigt rundt i gryden ved middelvarme, til det har fået en lækker gul/gylden farve:
- Kyllingefond/vand/bouillon tilsættes.
- Jeg havde ca. 2,5 – 3 dl kyllingefond. Mængden afhænger af, om du vil have retten “suppeagtig”
- Ja, hele hytten lugter rimeligt meget af kål og karry, men det kan luftes ud 🙂
- Lad fond og kål koge godt ind. Igen, med mindre du vil have en decideret suppe ud af det. Men kålen har godt af mindst 1-2 timers kogning på svag varme. Smag på kålen undervejs. Hvor blød vil du have kålen ? Smag og behag er jo forskellig.
- Når væsken i kålen er som du vil have den, tilsættes kokosmælk og/eller fløde.
- Lad det hele simre, indtil du har en cremet sag, som jeg f.eks. godt kan lide det.
- Smag nu til med salt og peber.
- Tilsæt til sidst chorizo-pølse
-
Så har vi en lækker LCHF ret til en billig penge, som strækker sig til flere måltider:
- Du kan sagtens tilsætte reven ost og noget andet kød. F.eks. kogt/stegt flæsk.
- Til retten lavede jeg også disse lækre madpandekager, stegt i andefedt:
Vil du lave at lave disse LCHF pandekager ? Se MadMedVibs, Kurser i nem og lækker LCHF kost til billige priser