Festet hele natten lørdag og stadig skal have frokost klar til de følgende arbejdsdage ?

Er du én af de uheldige, som ikke har kantine-ordning og selv må klare sin LCHF frokost, så se med her:

Jeg var absolut ikke i humør om søndagen til de store mad-udskejelser efter lørdagens fest, så jeg måtte rode i gemmerne/fryseren/køleskabet efter noget brugbart frokost til de næste par dage:

Jeg fandt følgende LCHF ingredienser:
  • Lidt hakket oksekød i fryseren
  • En rest tomat-puré
  • Tørrede krydderier, f.eks. timian / oregano
  • Rødløg og hvidløg
  • Rester af ost: Emmentaler og Gouda
Vi er nødt til at have lidt grøntsager også, så jeg måtte lunte en tur til den nærmeste butik:
  • Her blev der så købt et dejligt, billigt blomkål.
Fremgangsmåde til oksekøds-fad med låg af blomkålsmos:
  • Hak rødløg og hvidløg i små tern og svits det godt på panden i kokos-olie / smør
  • Tilsæt hakket kød. Det gør ikke spor, at det er frossent. Bare på panden med det og steg så længe, indtil kødet er brunet
  • Tilsæt tomat puré
  • Tilsæt krydderier og salt/peber. Smag til, så du kan lide smagen.
  • Sæt panden til side
  • Skær blomkålen i mindre stykker – også stokken.
  • Kog blomkålen i ca. 10 min. Den skal være blød.
  • Hæld blomkålen over i en si og lad den dryppe godt af. (Hvis du synes, at kødsovsen virker lidt tør, så hæld lidt blomkåls-vand i den)
  • Hak osten i din hurtig-hakker, så den er godt smuldret.
  • Brug stavblenderen til at mose blomkålen godt og grundigt.
  • Bland ost og blomkål godt sammen. Tilsæt salt, peber, eventuelt muskatnød og du smager dig frem.
  • 2014-10-19 16.52.20
  • Tænd for ovnen, 200 grader
  • Find et ildfast fad frem. Hæld først kødsovsen ned i fadet
  • Dernæst blomkålsmosen henover
  • Giv hele retten ca. 10 – 15 min. i ovnen
  • 2014-10-19 17.22.05
  • Det ser lækkert ud, ikke 🙂 Nærmest italiensk mad-smag – og så ret hurtigt lavet 🙂
  • Og til min mave, er der altså frokost til en del dage!

Vil du lære at lave Mad Med Vibs – klik: Kurser i nem og lækker LCHF-kost

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *