Er du én af de uheldige, som ikke har kantine-ordning og selv må klare sin LCHF frokost, så se med her:
Jeg var absolut ikke i humør om søndagen til de store mad-udskejelser efter lørdagens fest, så jeg måtte rode i gemmerne/fryseren/køleskabet efter noget brugbart frokost til de næste par dage:
Jeg fandt følgende LCHF ingredienser:
- Lidt hakket oksekød i fryseren
- En rest tomat-puré
- Tørrede krydderier, f.eks. timian / oregano
- Rødløg og hvidløg
- Rester af ost: Emmentaler og Gouda
Vi er nødt til at have lidt grøntsager også, så jeg måtte lunte en tur til den nærmeste butik:
- Her blev der så købt et dejligt, billigt blomkål.
Fremgangsmåde til oksekøds-fad med låg af blomkålsmos:
- Hak rødløg og hvidløg i små tern og svits det godt på panden i kokos-olie / smør
- Tilsæt hakket kød. Det gør ikke spor, at det er frossent. Bare på panden med det og steg så længe, indtil kødet er brunet
- Tilsæt tomat puré
- Tilsæt krydderier og salt/peber. Smag til, så du kan lide smagen.
- Sæt panden til side
- Skær blomkålen i mindre stykker – også stokken.
- Kog blomkålen i ca. 10 min. Den skal være blød.
- Hæld blomkålen over i en si og lad den dryppe godt af. (Hvis du synes, at kødsovsen virker lidt tør, så hæld lidt blomkåls-vand i den)
- Hak osten i din hurtig-hakker, så den er godt smuldret.
- Brug stavblenderen til at mose blomkålen godt og grundigt.
- Bland ost og blomkål godt sammen. Tilsæt salt, peber, eventuelt muskatnød og du smager dig frem.
- Tænd for ovnen, 200 grader
- Find et ildfast fad frem. Hæld først kødsovsen ned i fadet
- Dernæst blomkålsmosen henover
- Giv hele retten ca. 10 – 15 min. i ovnen
- Det ser lækkert ud, ikke 🙂 Nærmest italiensk mad-smag – og så ret hurtigt lavet 🙂
- Og til min mave, er der altså frokost til en del dage!
Vil du lære at lave Mad Med Vibs – klik: Kurser i nem og lækker LCHF-kost