Indimellem har vi behov for noget lettere kost
Fiskefrikadeller med blomkålsgratin:
Den meget hurtige version:
Blomkålsgratin:
- Kog blomkålsbuketter i 10 min.
- Lad dem dryppe godt af i en si.
- Rist lidt bacon på panden
- Tilsæt de kogte blomkålsbuketter – lad det stå og småsimre på panden i 5-10 min. Så mister blomkålen det sidste vædske.
- Pisk 2 – 2,5 dl fløde og 1 æg eller to sammen
- Hvis du har Philadelpia smøreost, så nogle skefulde af det også ned i blandingen
- Tilsæt dine ønskede krydderier til æggeblandingen. Røget paprika smager forrygende
- Bland æggeblanding og blomkål/bacon sammen i et ildfast fad
- Reven ost henover. Parmesan smager pragtfuldt, men også i den lidt dyrere ende.
- Bag i ovnen ca. 20-30 min til du har en skøn gylden overflade.
Fiskefrikadeller:
- 4-500 gram fisk – gerne rødspætte eller hvad du nu foretrækker
- Hakkes i foodprocessor eller minihakker
- Tilsæt 2 æg
- Tilsæt Krydderi, f.eks. timian, salt og peber
- 3 spsk HUSK
- Rør godt rundt
- Lad fiskefarsen stå i 10 min. og hvile
- Form til deller og steg dem gyldne og lækre i smør