Mexikansk morgenmad a la Jamie Olivers tømmermændsmorgenmad

Æg med chilli, tomater, peberfrugter og tortillas. Jamie ville normalt bruge hvedemels-tortillas, men det kan vi jo som bekendt ikke på LCHF kost, så du kan med rette bruge disse lækre andepandekager i stedet.

Du behøver ikke at have tømmermænd for at bruge denne opskrift – men det hjælper sikkert! Her er til 6 portioner, så invitér til brunch eller hav morgenmad til nogle dage. Til retten kan serveres blomkålsris/tabasco/chillisauce (uden sukker).

2015-02-22 08.28.02

 

Ingredienser til meksikansk morgenmad – LCHF-metoden:
  • Olivenolie
  • 1 løg, skåret i fine skiver
  • 2 fed hvidløg, skåret i fine skiver
  • 2 røde peberfrugter, skåret i tern
  • 2 røde chillipebre, skåret småt. Jeg har valgt de milde røde
  • Evt. lidt chillipulver
  • 3 friske laurbærblade eller 2 tørrede. Husk at fjerne de tørrede inden servering
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 2 store tomater, skåret i skiver
  • 6 store æg
  • 6 tortillas / pandekager – lav dem lidt store, tynde i det
  • 150 gr revet cheddar ost til servering
Fremgangsmåde:
  • Tag en stor stegepande frem. Hvis du ikke har et låg til stegepanden, må retten omhældes til en stor/bred gryde senere.
  • Varm panden godt op og tilsæt godt med olivenolie.
  • Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, chilli, laurbærblade, salt og peber, evt. chillipulver
  • Rør godt rundt og steg i ca. 15 min., til det bliver lysebrunt og lækkert
  • Tilsæt de hakkede dåsetomater
  • Skru op for blusset, så retten begynder at småkoge og kog i yderligere ca. 10 min., så saucen reduceres godt
  • Når du har en dejlig tyk tomatsovs, smag til og tilsæt evt. yderligere salt og peber
  • Nu skal låget til panden frem eller hele balladen hældes over i en bred gryde med tilhørende låg
  • Læg de skivede friske tomater oven på saucen
  • Brug en ske til at lave 6 små huller i saucen (derfor skal saucen være godt kogt ind) og knæk æggene ét efter ét og læg hurtigt æggene efter hinanden i de små huller, så de får nogenlunde samme kogetid.
  • Låg på gryden/panden og kog i ca. 3-6 min.
  • Varm imens dine pandekager, så de bliver lidt sprøde
  • Tag låget af panden/gryden, puf lidt blidt til æggene, og konstatér om de er, som du kan lide dem
  • Tag panden/gryden ind på bordet sammen med de lune pandekager og den revne ost.
Nu kan du/gæsterne tage en varm pandekage, put den revne ost ovenpå, tag et æg op og noget af saucen på toppen og spis med det samme. Sikke en dejlig dag at starte dagen på med dejlig mættende LCHF-morgenmad 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *