Min lynhurtige version af madpandekager, stegt i andefedt:
Ingredienser. Du kan sagtens nedjustere portionen. Jeg havde lidt mange æg i køleskabet:
- 6 æg
- 400 gr hytteost
- 3 spsk HUSK (loppefrøskaller)
- 100 gr. revet ost. Jeg havde parmasan i køleskabet. Brug hvad du har
- 2 tsk gurkemeje. Kan sagtens udelades. Gurkemeje giver en smuk farve.
- 2 tsk timian. Krydr med hvad du har
Fremgangsmåde:
- Pisk alle ingredienserne sammen
- Varm panden op og tilsæt andefedtet, smør eller kokosolie
- Sæt pandekagedejen som klatter på panden. Ca. 1/2 dl pr. pandekage
- Steg til pandekagerne er godt brune på begge sider
Dette er den lynhurtige version. Du kan gøre pandekagerne mere luftige ved at separere æg og hvider. Pisk hviderne helt stive og tilsæt dem dejen.
Sundere alternativ med grøntsager: Se varianterne med henholdsvis blomkål eller hvidkål.
Har du travlt: Brug disse pandekager som lynhurtig aftensmad med frosne grøntsager.