Skøn LCHF aftensmad fyldt med vitaminer!
Tilbehøret kan bruges til mange retter, eller blot til et let vegetarisk måltid.
Først peberfrugt-dippen:
Ingredienser:
- 2 røde peberfrugter
- 50 gr mandler
- 50 gr parmasan
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- Olivenolie til stegning
Du kan sagtens tilsætte yderligere smagsstoffer, så som rød chilli, kapers og lidt krydderurter. (Opskriften er stærkt inspireret af Jane Faeber).
Fremgangsmåde:
- Rens og hak peberfrugterne
- Hak hvidløgene groft
- Peberfrugter og hvidløg sauteres dejligt bløde i olivenolie i ca. 10 min. og afkøles lidt
- Mandlerne ristes på en tør pande. Rør godt rundt og hold øje. De får meget nemt for meget !
- Alle ingredienserne i food-processoren og kør til du har en ensartet masse
- Smag til med salt og peber
- På køl til dippen skal spises
Dernæst den fyldte, bagte blomkålsmos:
Ingredienser:
- 1 blomkålshovede
- 100 gr Philadelphia flødeost
- 1 bundt forårsløg, gem lidt til pynt
- 200 gr bacon
- Salt og peber
- Evt. lidt hvidløgspulver eller andet krydderi – jeg brugte 1 tsk estragon
- Revet cheddar ost til gratinering
Fremgangsmåde:
- Skær blomkålen i buketter og damp dem godt møre i kogende vand ca. 10-15 min.
- Skær bacon i små stykker og steg godt sprøde. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle
- Dræn blomkålsbuketterne for vand i en si
- Hak forårsløgene i små fine stykker
- Mos/blend buketterne med flødeost og bland de hakkede forårsløg, krydderier og bacon i og smag til med salt og peber
- Fordeles i muffins-forme, ca. 6 stk.
- Drys med den revne ost
- I ovnen på 200 gr i ca. 15 min.
- Når de er gyldne og lækre, ud af ovnen og pyntes med lidt forårsløg
Vil du lære at lave denne skønne aftensmad – eller bare tilbehøret ? Klik her