Jeg skulle være effektiv og tiden var lidt knap, så broccoli-“vaflerne” røg i ovnen. Der er vist ikke uenighed om, hvilke nogle vafler/pandekager, der er kønnest at se på, men smagen af ovn-“vaflerne” fejlede ikke noget! 🙂
Ingredienser: Karry-vafler med svitsede peberfrugter:
- 3 peberfrugter. Vælg selv farve. Dog er der flest C-vitaminer i de røde modne
- smør/olivenolive til svitsning af peberfrugterne
- 4 spsk valnøddemel (d.v.s. valnøddekerner males til mel i hurtighakkeren/food-processoren) og måles af. Gem evt. rester i køleskabet – nøddemelet kan altid bruges senere
- 200 gr hytteost 4%
- 1 dl fløde
- 2 spsk sesammel
- 4 tsk HUSK (loppefrøskaller)
- 4 tsk karry
- 2 tsk salt
- Peber
Fremgangsmåde:
- Peberfrugterne skæres i små stykker og svitses lækre bløde og brune i smør/olivenolie. Afkøl lidt
- Resten af ingredienserne blendes sammen
- De afkølede peberfrugter tilsættes massen og blendes med sammen
- Steg i dit vaffeljern
Vafler med løg-/spinatblanding. Jeg var alligevel i gang og lavede dobbeltportion:
Ingredienser:
- 3 rødløg
- 2 store håndfulde spinatblade
- 1/2 bundt purløg
- 6 æg
- 200 gr Philadelpia flødeost
- 2 spsk cremefraice 38%
- 4 spsk HUSK (loppefrøskaller)
- 2 spsk valnøddemel
Fremgangsmåde:
- Hak rødløgene fint og steg dem lækre gyldne i hvad du nu har af det gode fedtstof
- Tilsæt spinatbladene og svits det hele godt sammen
- Lad grøntsagsblandingen afkøle
- Blend resten af ingredienserne sammen
- Tilsæt grøntsagsblandingen og blend igen
- Start dit vaffeljern, tilsæt lidt fedtstof og steg dine vafler
Broccoli- og oste”vafler” – hvor dejen så røg i ovnen og blev til grøntsags-klatkager 🙂
Ingredienser:
- 1 broccoli
- 100 gr hytteost
- 150 gr creme fraiche 38%
- 4 æg
- 1/2 dl fløde
- 1/2 bundt purløg
- 50 gr. frisk revet parmasan ost
- 2 spsk valnøddemel
- 2 spsk HUSK
- 2 spsk sesam-mel
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på ca. 200 gr
- Riv broccolien til en findelt masse i food-processoren
- Blend samtlige ingredienser sammen
- “Klat” dejen ud i små klat-kager på bagepair-beklædt bagepapir – ikke for tykke
- Bag til klat-kagerne er let gyldne
Som du kan se, er det nogenlunde de samme ingredienser og der er mange varianter. Vær ikke præstations-forskrækket! Lav mad ud fra, hvad du har i køle- og køkkenskabet.
De vafler/pandekager, som jeg ikke når at spise, ryger i fryseren – og jeg har altid hurtig mad til morgenmad/frokost/aftensmad på de dage, hvor der er ekstra travlt. Vaflerne/pandekagerne er fyldt med lækre grøntsager og protein. Har du behov for noget mere mættede, så tag en skive ost, skinke, peanut-butter eller hvad du ellers kan lide, ovenpå 🙂