lød opskriften fra en engelsk hjemmeside. Havde Netto så broccoli den dag jeg skulle bruge det ? Nej, så gode råd var dyre! (Og havde ikke tid til at handle andre steder). Broccolien blev erstattet af 250 gr grønkål – klar til brug.
Ingredienser:
- 250 gr grønkål / 1 broccoli = 4 dl reven broccoli
- 125 gr mozzarella ost. Du skal ikke købe den færdig-revne ost. Det er typisk tilsat kartoffelmel!
- 100 gr frisk parmasan ost
- 4 æg
- 2 fed hvidløg
- 2-3 spsk purløg
- 1 bundt persille
- 2-3 spsk pofiber
- salt og peber. Vær forsigtig hér med saltet – der er en del salt i parmasan-osten
- Smørelse til vaffel-jernet. Olivenolie/andefedt/smør
Fremgangsmåde:
- Start med at rive parmasan-osten i food-processoren og i en skål derefter
- Grønkålen i processoren og findel. Hvis du bruger broccoli, så skær den i små stykker inkl. den rensede stok. Mål. ca. 4 dl af.
- Tilsæt grønkålen/broccolien mozzaralla-osten, æg, hvidløg, purløg og persille og purér det hele godt igennem.
- Det hele op i en skålen med parmasan-osten og tilsæt 2-3 spsk pofiber. Min næste test bliver, om jeg kan undvære pofiber
- Lad “dejen” stå i ca. 10 min.
- I gang med det nyerhvervede vaffel-jern! Jeg havde stadig ande-fedt tilbage, men spruttede godt nok i 1/2 m afstand!
- Dej på i henhold til brugsanvisningen – og mine vafler så sådan ud:
Og det gik godt nok stærkt med at bage vafler!!!
Konklusion på at bage velsmagende, sunde LCHF-vafler, tilsat en krebinet (vendt i æg) og en fløde – champignon sauce:
Fremragende LCHF-KOST! 🙂
Da jeg havde rigeligt med vafler til overs, valgte jeg at spise én til morgenmad, tilsat nogle skiver havarti-ost på toppen:
meeen, dér trængte hvidløgs-smagen godt nok lidt for meget igennem til morgenmaden 🙂
Kontakt mig for gode fif, kurser, madlavning mv. – se her