LCHF asparges quiche – forårsmad!

Asparges kan spises meget enkelt, men du kan også prøve denne delikate quiche/tærte, der smager forrygende både varm og kold.

 

2015-04-28 17.17.43

 

Ingredienser til tærte-bunden:
  • 150 gr flæskesvær
  • 150 gr mandelmel f.eks. fra Funktionel Mad. Tilsæt lidt ad gangen. Mængden afhænger af størrelsen på dine æg
  • 60 gr hørfrø/sesamfrø
  • 3 store æg
Fyld til tærten:
  • 6 store æg
  • 1,2 dl fløde
  • 4-6 forårsløg
  • 200 gr revet hård ost. Vælg ged, får, cheddar, hvad du har lyst til. Mindre mængde ost kan sagtens gøre det.
  • 250 gr blød gedeost eller Philadelpia flødeost. Også hér kan en mindre mængde ost gøre det. Gedeost vil give en meget pikant smag
  • 250 gr/1 bundt asparges
  • 1/2 tsk salt
  • smør/kokosolie til stegning
  • Friskkværnet peber
  • Frisk basilikum til pynt
Fremgangsmåde til tærtebunden:
  • Forvam ovnen til 200 gr
  • Flæskesværene og frø op i foodprocessoren og pulverisér
  • Op i en røreskål og tilsæt halvdelen af mandelmelet
  • Tilsæt æggene og rør godt rundt.
  • Tilsæt mere mandelmel lidt efter lidt til dejen er godt godt fast
  • Fordel dejen i et ovnfast fad/bradepande, beklædt med bagepapir. Størrelse ca. 30 x 20 cm
  • Bag 12 – 15 min.
  • Tag tærtebunden ud og lad afkøle
Fremgangsmåde til fyldet:
  • Skru ovn-varmen ned til 175 gr
  • Skær forårsløgene ud i små stykker og steg dem 2-3 min. i smør/kokosolie indtil de er bløde.
  • Lad løgene afkøle
  • Slå æggene ud i en skål og pisk godt sammen med fløde, salt og peber (pas på med saltet, hvis dine flæskesvære er meget salte
  • Bland forårsløgene sammen med æggemassen
  • Halvdelen af den revne hårde ost lægges oven på den afkølede tærtebund. Brug den mængde ost, som du synes er passende
  • Tilsæt den bløde ost til æggemassen og pisk til du synes, at massen er som den skal være. Det er helt fint, hvis osten ikke er pisket helt ud
  • Hæld oste-æggemassen over tærtebunden med den revne hårde ost.
  • Knæk bunden af aspargesene og læg dem ned i tærten med oste-æggemassen
  • Top op med den resterende hårde ost, igen i den mænde, som du synes er passende
  • Ind i ovnen og bag i ca. 30-35 min
  • Når tærten er dejlig lysebrun og fast tages den ud af ovnen og top med frisk hakket basilikum

Lad at lave MadMedVibs eller skal jeg hjælpe dig med Din Vellykkede Aften ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *