Køleskabet blev tømt inden Påskeferien, så aftensmaden bestod i 2 dage af følgende suppe / sovs:
Ingredienser:
- Et lille stykke helt bacon
- Lidt cheddar ost
- En lidt stærk kyllingefond, som jeg havde i fryseren – se her for opskrift
- 4 rødløg
- 2,5 dl fløde
Fremgangsmåde:
- Bacon skæres ud i små stykker og svitses godt på panden
- Småt-hakket rødløg tilsættes og svitses godt med sammen med bacon’en
- Den frosne fond optøs og koges evt. ekstra ind i en separat gryde
- Fonden op i panden med bacon og løg og kog yderligere i 10-15 min, alt afhængig af, hvor tyk suppen/sovsen skal være
- Tilsæt fløden og kog ind igen, til du har en lækker cremet sag:
- Min fond var stærk, så der var ikke behov for yderligere krydderier. Smag til med, hvad end du har lyst til
- Hele baduljen op i en ildfast skål
- Revet ost henover
- Gratinér i ovnen v/220 gr indtil det hele er gyldent