LCHF Blomkåls- og gedeoste soufflé

Virker blomkål og gedeost sammen  ? Well, det måtte afprøves og ja! – det virker! Opskriften er testet efter en amerikansk opskrift, derfor de lidt skæve mål.

 

2015-04-12 19.15.55

 

Ingredienser:
  • Blødt smør til at smøre 4 mindre forme eller én stor. Jeg testede én stor
  • Revet parmasan/emmentaler til at dække de smurte forme
  • 227 gr blomkålsbuketter, svarende til ca. 1/2 blomkål
  • salt og peber
  • 142 gr gedeost
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • 3 hele æg
  • 5 æggehvider. Gem blommerne – se rester
Fremgangsmåde:
  • Smør form/formene og dæk formene med revet ost – sæt dem på en bageplade
  • Kog blomkålsbuketterne til de er møre, 4-6 min
  • Lad buketterne dryppe godt af og afkøle
  • Tænd ovnen på 190 gr
  • Buketterne op i food-processoren eller brug stav-blenderen
  • Tilsæt gedeost, muskatnød, de 3 hele æg, salt og peber og purér indtil det hele er blødt og hæld puréen op i en skål
  • Pisk æggehviderne helt stive i en skål
  • Fold de piskede ind i puréen og del massen i de mindre forme eller hæld hele balladen over i en stor form
  • Bag souffléen til den gylden og hævet. Den store form skulle have ca. 35 min.

Næste gang vil jeg prøve at doble blomkåls-mængden og med samme mængde æg og gedeost.

Mums! Det var godt! Let og luftigt 🙂

Skal jeg levere maden til dig ? klik her for mere information

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *