Virker blomkål og gedeost sammen ? Well, det måtte afprøves og ja! – det virker! Opskriften er testet efter en amerikansk opskrift, derfor de lidt skæve mål.
Ingredienser:
- Blødt smør til at smøre 4 mindre forme eller én stor. Jeg testede én stor
- Revet parmasan/emmentaler til at dække de smurte forme
- 227 gr blomkålsbuketter, svarende til ca. 1/2 blomkål
- salt og peber
- 142 gr gedeost
- 1/4 tsk revet muskatnød
- 3 hele æg
- 5 æggehvider. Gem blommerne – se rester
Fremgangsmåde:
- Smør form/formene og dæk formene med revet ost – sæt dem på en bageplade
- Kog blomkålsbuketterne til de er møre, 4-6 min
- Lad buketterne dryppe godt af og afkøle
- Tænd ovnen på 190 gr
- Buketterne op i food-processoren eller brug stav-blenderen
- Tilsæt gedeost, muskatnød, de 3 hele æg, salt og peber og purér indtil det hele er blødt og hæld puréen op i en skål
- Pisk æggehviderne helt stive i en skål
- Fold de piskede ind i puréen og del massen i de mindre forme eller hæld hele balladen over i en stor form
- Bag souffléen til den gylden og hævet. Den store form skulle have ca. 35 min.
Næste gang vil jeg prøve at doble blomkåls-mængden og med samme mængde æg og gedeost.
Mums! Det var godt! Let og luftigt 🙂
Skal jeg levere maden til dig ? klik her for mere information