Velsmagende superlækre, amerikanske fedtbomber – med det gode fedt fra avocadoen og sunde vitaminer fra hvidløg, chili og citron
Ingredienser til 8 bomber:
- 1 – 2 store modne avocado, stenen fjernes og kødet udtages af skallen
- 110 gr smør, blødgjort ved stuetemperatur, lød opskriften. Jeg nedsatte mængden til 30 gr – jeg synes, at det var en for voldsom mængde smør
- 2 fed knuste hvidløg
- 1 lille rød (mild) chilipeber, fint hakket
- 1/2 lille hvidt løg, fint hakket
- 1/2 lime – jeg brugte citron
- salt og peber
- 8 store skiver bacon i amerikansk størrelse. Med vores danske skiver svarer det snarere til det dobbelte.
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 gr
- Placer bacon-skiverne på bagepapir, så de ikke overlapper hinanden
- Steg i ovnen ca. 15-20 min indtil skiverne er gyldentbrune
- Tag ud og afkøl
- Det meget bløde smør skal moses helt først. Ikke noget hit med smørklumper i avokado-mosen
- Bland nu alle de øvrige ingredienser i en skål sammen med smørret
- Rør det hele godt sammen til avokado-mosen er så glat som mulig. Brug evt. stavblenderen
- Tilsæt fedtet fra baconen i den mængde, som du synes – det var en anelse grænseoverskridende :-). Fedtet gør, at bomberne holder formen lidt bedre
- Smag til med salt og peber (husk at baconen er salt)
- Dæk skålen med folie/gerne låg og sæt i køleskabet i 20-30 min. Mosen skal være helt kold
- Knæk den afkølede bacon i små stykker og placer i en skål eller fad
- Skålen ud af køleskabet og form mosen/guacamolen til 8 boller/bomber med en stor ske én af gangen og
- rul bomben i den knækkede bacon og placer efterhånden bomberne på et fad eller lign. De er noget bløde i det
- Afkøl let i køleskabet og de er klar til spisning!
Mængden af avokado og eller/alle ingredienserne kan sagtes øges, afhængig af din trang til de stærke sager. Bryder man sig ikke om det rå hvidløg, kan de halve fed koges 3-4 min. først.
Brug dem evt. som party-snacks, brunch/frokost, evt. med de lækre osteboller
Lær at lave mad hos MadMedVibs