Low Carb ostebrød til bruschetta

Ostebollerne blev til fladbrød, men stadig et hit, til f.eks. bruschetta 🙂

 

2015-04-18 11.32.01

 

Ingredienser:
  • 4 æg
  • 200 gram hytteost
  • 150 gram havarti flødeost, brækket i mindre stykker
  • 2 spsk HUSK
  • 2 tsk bagepulver
  • knap 1,5 dl pofiber
  • knap 1,5 dl affedtet sesammel
  • 1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
  • Æg, ost og hytteost blendes godt sammen til en ensartet masse
  • Resten af ingredienserne tilsættes og blendes godt og grundigt – brug evt. våde hænder til sidst for at samle dejen
  • Ovnen tændes for 175-180 gr
  • Lad dejen hvile mens ovnen varmer op – ca. 10 min
  • Nu vil jeg så normalt have delt og formet dejen til 8 boller. Brug en våd kniv og våde hænder – men da det denne gang skal være fladbrød, trykkes bollerne lidt ud på bagepladen
  • Pensl med æg

Den lidt lave temperatur gør at bollerne flader ud. Bag ca. 20 min. Hvis du ikke synes, at bollerne/brødene får nok farve, skruer du op for ovnen til ca. 200 grader til sidst

Lad bollerne/brødene afkøle og skær ud i passende stykker

Totmat-salsa til brødene (ca. 3 personer) til forret:
  • 3 store modne tomater
  • 1 stor håndfuld basilikum-blade
  • 1 god slat god olivenolie
  • 1 lille slat hvidvins-eddike
  • Salt og peber
  • Tomaterne befries for kerner og skæres i små stykker, resten af ingredienserne blandes i og smages godt til med salt og peber
Rist nu low carb brødene, gnid dem med overskåret hvidløg og put tomat-salsaen oven på. Voila – en skøn, sund forret :

 

2015-04-19 15.54.18

Jeg afprøvede en variant af bolledejen:

2015-04-18 11.46.15

 

  • Her tilsatte jeg kun 50 gram ost
  • Brugte nøjagtig 1,5 dl pobfiber og 1,5 dl sesammel
  • Ovnen ind i ovnen på 200 gr
Også et hit!

 

Lær at lave mad hos Vibs

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *