Ostebollerne blev til fladbrød, men stadig et hit, til f.eks. bruschetta 🙂
Ingredienser:
- 4 æg
- 200 gram hytteost
- 150 gram havarti flødeost, brækket i mindre stykker
- 2 spsk HUSK
- 2 tsk bagepulver
- knap 1,5 dl pofiber
- knap 1,5 dl affedtet sesammel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Æg, ost og hytteost blendes godt sammen til en ensartet masse
- Resten af ingredienserne tilsættes og blendes godt og grundigt – brug evt. våde hænder til sidst for at samle dejen
- Ovnen tændes for 175-180 gr
- Lad dejen hvile mens ovnen varmer op – ca. 10 min
- Nu vil jeg så normalt have delt og formet dejen til 8 boller. Brug en våd kniv og våde hænder – men da det denne gang skal være fladbrød, trykkes bollerne lidt ud på bagepladen
- Pensl med æg
Den lidt lave temperatur gør at bollerne flader ud. Bag ca. 20 min. Hvis du ikke synes, at bollerne/brødene får nok farve, skruer du op for ovnen til ca. 200 grader til sidst
Lad bollerne/brødene afkøle og skær ud i passende stykker
Totmat-salsa til brødene (ca. 3 personer) til forret:
- 3 store modne tomater
- 1 stor håndfuld basilikum-blade
- 1 god slat god olivenolie
- 1 lille slat hvidvins-eddike
- Salt og peber
- Tomaterne befries for kerner og skæres i små stykker, resten af ingredienserne blandes i og smages godt til med salt og peber
Rist nu low carb brødene, gnid dem med overskåret hvidløg og put tomat-salsaen oven på. Voila – en skøn, sund forret :
Jeg afprøvede en variant af bolledejen:
- Her tilsatte jeg kun 50 gram ost
- Brugte nøjagtig 1,5 dl pobfiber og 1,5 dl sesammel
- Ovnen ind i ovnen på 200 gr
Også et hit!
Lær at lave mad hos Vibs