Ægge-pandekage/wrap med spinat, skinke/kylling og peberfrugtsalsa

Herlig nem aftensmad/frokost, hvor du kan bruge, hvad du har af rester af kød/kylling i køleskabet. Dertil en lækker, nem peberbrugt-salsa, som også kan tilsættes dét, som dit hjerte begærer 🙂 Jeg får altid overfyldt wraps’ene, så jeg bliver nødt til at spise dem med kniv og gaffel 🙂 Til gengæld kan jeg så kun spise én!

 

2015-05-16 19.49.59 Ægge-pandekage med spinat, skinke og tomater m.v.

 

Ingredienser:
  • 6 æg pisket sammen
  • 200 frossen spinat – eller frisk spinat, som er skyllet godt og grundigt og aftørret lidt
  • 2-3 tsk HUSK, afhængig af æggenes størrelse
  • Frisk salat, f.eks. hjertesalat
  • 5 tomater, skåret i skiver
  • 8 skiver skinke eller en rest steg eller kylling – RESTen FRA JAMIE OLIVERS KYLLING
  • 50 gr mellemlagret ost, f.eks. emmentaler, skåret i tynde bjælker
  • 1 bundt frisk basilikum, hakket
  • smør eller kokosolie til stegning
Ingredienser til rød peberfrugt-salsa:
  • 3 røde peberfrugter
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og peber
Fremgangsmåde – start med peberfrugt-salsaen:
  • Tænd for grillen i ovnen
  • Peberfrugterne renses og skæres i halve
  • Ind under grillen indtil skindet er sort
  • Lad de grillede peberfrugter afkøle i en frysepose
  • Når de er tilpas afkølede, pilles det sorte skind af
  • Blendes sammen med olivenolie og krydderier
  • Tilsæt ellers, hvad du synes og hvad du har af rester i køleskabet. Revet parmesan og bagte hvidløg er også yderst delikat at tilsætte
Fremgangsmåde til pandekagerne og samling af det hele:
  • Frossen spinat optøs i gryden og forbliver over varmen til vædsken er kogt godt væk – afkøles. Blendes herefter med æg og HUSK
  • Frisk spinat blendes sammen med æg og HUSK
  • Krydr med lidt salt og peber
  • Steg pandekagerne på panden med godt med smør/kokosolie på. Brug ca. en dl dej pr gang. Lad dem blive lysebrune, inden du vender dem
  • Læg pandekagerne på et spækbræt efterhånden, som de bliver færdige
  • Så er du klar til at samle wraps’ene:
  • Smør wraps’ene med peberfrugt-salsaen
  • Læg derefter på hver wrap salat, tomat, skinke/kylling, ost og basilikum
  • Rul wraps’ene sammen og skær dem evt. over i 2 halvdele
Denne pandekage/wrap kan fyldes med alt, hvad du overhovedet har lyst til – og alle rester i køleskabet bliver brugt. Det kan vi lide 🙂

 

Rester af peberfrugt-salsaen kan du bruge som tilbehør til alt slags kød/fisk.

 

Lær at lave MadMedVibs

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *