Alle former for kål er noget så sundt. Så her er en pragtfuld, velsmagende kombination af både blomkål og broccoli – og så er det ikke dyr mad – det kan vi lide :-):
Spis det enten som en ren vegetar-ret eller som tilbehør til en god kotelet, bøf eller en rest kylling.
Ingredienser:
- 2 fed hvidløg
- smør til stegning
- 400 ml fløde
- spæd evt. med 1 dl mælk
- et helt broccoli inkl. stok
- 1 helt blomkålshovede
- 100 gr reven cheddarost – eller hvad du nu har af ost i køleskabet
- 1-2 tsk tørret timian – eller gerne frisk
- 25 gr mandler – udelades, hvis du er på striks LCHF
- Olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pil hvidløgs-feddene og skær dem i tynde skiver
- Skær broccoli-hovederne i skiver og skær broccoli-stokkene i tynde skiver
- Del blomkåls-hovedet i buketter
- Rist hvidløgs-skiverne på panden i smør
- Tilsæt dernæst broccoli-stokkene og rist godt igennem
- Tilsæt herefter broccoli-hovederne og steg, indtil det hele er nogenlunde mørt, men stadig “al-dente” – d.v.s. stadig lidt “bid”
- Tilsæt fløden
- Lad hele retten koge op og afkøl lidt
- Varm ovnen op til 180 gr
- Blend hele retten med en stavblender og tilsæt halvdelen af osten. Hvis rettten føles for tør tilsættes lidt mælk/mere fløde
- Smag til med salt og peber
- Læg blomkåls-buketterne i et ovnfast fad
- Hæld hele broccoli-blandingen henover
- Drys resten af den revne ost henover
- Brug din hurtig-hakker til at rive timian og mandler sammen til en knust blanding
- Tilsæt timian- og mandelblandingen en god slat olivenolie og en lille smule salt og peber
- Hæld blandingen over retten og bag ca. 1 time – eller indtil hele retten er gennenbagt og gylden
- Skru evt. op for 200 gr., hvis du ikke synes, at overfladen bliver brun nok
Lær at lave mad hos Vibs