LCHF MadMedVibs plan – 29. maj

Madplanen består af 2 retter: Blomkåls- og broccolifad og fiskefrikadeller m/spinat/osteboller. Reste-maden: Mættende pandekager/wraps blev komponeret ud fra resterne af coleslaw, der blev serveret til en stor omgang pulled pork.
Pulled pork med coleslaw blev leveret til en generalforsamling i E/F Vigerslev Engpark og resten af pulled pork blev brugt til levering med osteboller til nogle tidligere kolleger. Stort arbejde at lave så meget mad på én gang – men det hele værd 🙂 – se nederst i bloggen om pulled pork og coleslaw.

 

Se tidligere ugers madplaner:

MadMedVibsPlan – 16. maj

MadMedVibsPlan – 22. maj

Og nu til denne uges madplan:

Nederst i bloggen er den samlede indkøbsliste til blomkåls- og broccolifadet samt fiskefrikadellerne. Jeg anfører reste-pandekagen/wrappen for sig selv, så kan du komponere din helt egen pandekage/wrap ud fra devisen: Hvad har jeg i køleskabet 🙂

Fiskefrikadeller med frisk spinat, lagt i ostebolle:

2015-05-26 17.11.25 Fiskefrikadeller med lowcarb-osteboller, frisk spinat og honning-dressing

Se opskriften her:

Blomkåls- og broccolifad – spis som vegetarret eller spis kød/fisk/kylling til:

2015-05-12 16.31.50 Blomkåls- og broccolifad

Se opskriften her:

Wraps/pandekager af rester i køleskabet – spis gerne som morgenmad/frokost/tilbehør:

2015-05-25 18.14.58 Pandekager, wraps med løg, gulerødder og cheddar-ost

Se opskriften her:

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • HUSK (loppefrøskaller)
  • Kokosolie
  • smør
Øvrig indkøbsliste til to retter – opdelt på fødevaregrupper, så det er nemt at handle ind:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 broccoli
  • 1 blomkål
  • 1-2 løg
  • 400 ml fløde
  • evt. 1 dl mælk
  • 4 + 1 æg (kan også pensle bollerne med olivenolie)
  • 100 gram cheddar
  • 200 gram hytteost
  • 150 gram havarti flødeost
  • 1-2 tsk + 1 spsk tørret timian – eller gerne frisk
  • 25 gram mandler (kan udelades)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 dl pofiber – Jeg har kun fundet det på internettet eller i Sverige 🙂
  • 1,5 dl affedtet sesammel (Funktionel Mad)
  • 250 gram laks
  • 200 gram rødspættefilet – eller anden fast hvid fisk
Rester i køleskabet til wraps/pandekager:
  • 4 æg
  • en slat sødmælk
  • 2 tsk HUSK
  • 2 tsk chiafrø
  • 2 tsk kokosfibre
  • 2 tsk timian
  • 90 gram småtskåren cheddar
  • 3 små revne gulerødder
  • 4 små løg
  • lidt salt og peber
  • Kokosolie til stegning

Opskriften på pulled pork og coleslaw er fra én af Jane Faebers bøger, derfor anfører jeg den ikke her, men du får et billede af den “pullede” pork, lagt i ostebollen, tilføjet meget let dampet spinat :

2015-05-28 18.35.39 Ostebolle med pulled pork og letdampet spinat

 

 

Lær at lave Mad Med Vibs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *