Bagt tun-fad med LCHF-pasta

Engelsk tuna pasta bake er inspireret af Jamie Oliver og LCHF-ficeret for at vise dig, hvor nemt du kan forvandle stivelses-holdige retter til din LCHF-kost. Tilsæt gerne en frisk salat. Se bunden af bloggen for tip.

2015-06-11 21.17.57 Bagt tun-fad med LCHF-pasta

Ingredienser:
  • 4 æg
  • 125 gr Philadelpia flødeost
  • 5 store spsk loppefrøskaller
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 frisk rød chilli eller 1/2 tsk tørrede chilli-flager
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 bundt friske basilikum-blade (eller 1 tørret tsk. Kan også bruge 1 tsk tørret oregano) Gem nogle af de friske blade til pynt
  • 2 dåser tun
  • 150 gr revet moden cheddar ost
  • salt og peber
Fremgangsmåde:

Start med “spaghetti-strimlerne”:

  • Opvarm ovnen til 150 gr
  • Pisk æggene luftige og tilsæt Philadelpia flødeost og HUSK
  • Pisk godt igennem, så HUSK’en ikke klumper
  • Kom dejen over på bagepapir og fordelt den jævnt med en dejskraber
  • Kom bagepladen i ovnen og bag dejen i ca. 13-17 min. Dejen må gerne være lidt lysebrun i bunden
  • Lad dejen afkøle og skær den i tynde strimler

Tun-fad:

  • Skræl løg og hvidløg og hak det fint
  • Hvis du bruger frisk chilli, så rens den for frøstol og kerner og hak den fint
  • Tag en pande frem og opvarm til middel-varme. Tilsæt olivenolie, løg, hvidløg og chilli. Steg i ca. 5-10 min. indtil grøntsagerne er bløde. Rør rundt indimellem.
  • Skru op for varmen og tilsæt de hakkede tomater + lidt salt og peber
  • Tilsæt basilikum-blade (gem nogle til pynt) og bland dem i saucen
  • Opvarm ovnen til 200 gr
  • Lad retten koge op og skru så ned for varmen (retten skal kun simre) i ca. 20-30 min. Retten må gerne tykne. Vores “pasta” suger ikke vædske som hvedepasta gør.
  • Dræn tunen for vædske og rør den i saucen. Sørg for, at tunen ikke brækker i for små stykker
  • Smag saucen til med salt og peber
  • Tilsæt LCHF-pasta-strimlerne og rør godt rundt
  • Hele molevitten hældes over i et ovnfast fad
  • Drys den revne ost henover retten
  • Drys med de resterende basilikum-blade
  • Drys lidt peber henover
  • Tilsidst dryppes lidt med olivenolie
  • Bages i ovnen ca. 15-20 min. indtil retten er gylden og boblende. Skru evt. varmen op til 225 gr
  • Ud af ovnen og lad stå og hvile i 5 min.
  • Servér gerne med en frisk grøn salat eller som hér med friske tomater, dryppet med lidt olie/balsamico
Har du ikke tid til at lave pasta-strimlerne, kan du tilsætte tyndt strimlet squash

 

Det er en mættende ret. Frys evt. resten eller gem til næste dags frokost/aftensmad.

 

1 Comment

  1. madmedvibs says:

    Tina Musfelt Ettrup:
    “Mums – i går tuna baked pasta og i dag ostebolle med ørredrilette på spinat med avokadoolie Ser frem til næste gang du laver LCHF mad ”

    Jeg har takket og bukket 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *