Engelsk tuna pasta bake er inspireret af Jamie Oliver og LCHF-ficeret for at vise dig, hvor nemt du kan forvandle stivelses-holdige retter til din LCHF-kost. Tilsæt gerne en frisk salat. Se bunden af bloggen for tip.
Ingredienser:
- 4 æg
- 125 gr Philadelpia flødeost
- 5 store spsk loppefrøskaller
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 frisk rød chilli eller 1/2 tsk tørrede chilli-flager
- 3 dåser hakkede tomater
- 1 bundt friske basilikum-blade (eller 1 tørret tsk. Kan også bruge 1 tsk tørret oregano) Gem nogle af de friske blade til pynt
- 2 dåser tun
- 150 gr revet moden cheddar ost
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Start med “spaghetti-strimlerne”:
- Opvarm ovnen til 150 gr
- Pisk æggene luftige og tilsæt Philadelpia flødeost og HUSK
- Pisk godt igennem, så HUSK’en ikke klumper
- Kom dejen over på bagepapir og fordelt den jævnt med en dejskraber
- Kom bagepladen i ovnen og bag dejen i ca. 13-17 min. Dejen må gerne være lidt lysebrun i bunden
- Lad dejen afkøle og skær den i tynde strimler
Tun-fad:
- Skræl løg og hvidløg og hak det fint
- Hvis du bruger frisk chilli, så rens den for frøstol og kerner og hak den fint
- Tag en pande frem og opvarm til middel-varme. Tilsæt olivenolie, løg, hvidløg og chilli. Steg i ca. 5-10 min. indtil grøntsagerne er bløde. Rør rundt indimellem.
- Skru op for varmen og tilsæt de hakkede tomater + lidt salt og peber
- Tilsæt basilikum-blade (gem nogle til pynt) og bland dem i saucen
- Opvarm ovnen til 200 gr
- Lad retten koge op og skru så ned for varmen (retten skal kun simre) i ca. 20-30 min. Retten må gerne tykne. Vores “pasta” suger ikke vædske som hvedepasta gør.
- Dræn tunen for vædske og rør den i saucen. Sørg for, at tunen ikke brækker i for små stykker
- Smag saucen til med salt og peber
- Tilsæt LCHF-pasta-strimlerne og rør godt rundt
- Hele molevitten hældes over i et ovnfast fad
- Drys den revne ost henover retten
- Drys med de resterende basilikum-blade
- Drys lidt peber henover
- Tilsidst dryppes lidt med olivenolie
- Bages i ovnen ca. 15-20 min. indtil retten er gylden og boblende. Skru evt. varmen op til 225 gr
- Ud af ovnen og lad stå og hvile i 5 min.
- Servér gerne med en frisk grøn salat eller som hér med friske tomater, dryppet med lidt olie/balsamico
Har du ikke tid til at lave pasta-strimlerne, kan du tilsætte tyndt strimlet squash
Det er en mættende ret. Frys evt. resten eller gem til næste dags frokost/aftensmad.
Tina Musfelt Ettrup:
“Mums – i går tuna baked pasta og i dag ostebolle med ørredrilette på spinat med avokadoolie Ser frem til næste gang du laver LCHF mad ”
Jeg har takket og bukket 🙂