2 store lækre kalvekoteletter, til en rimelig pris, lå og kaldte på mig fra køledisken, og de “kaldte” også på en hurtig tilberedt, velsmagende LCHF ret :-). Det eneste, som du skal huske i nogenlunde god tid, er at tilberede persillesmørret.
Ingredienser:
- kalvekoteletter (jeg kan spise en halv – eller der er til rester)
- blødt smør til persillesmørret – bestem selv mængden
- renset, hakket persille
- 1 bakke champignon
- 1/4 fløde
- smør til stegning
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Start med persillesmørret:
- Tag smørret ud i god tid, så det er godt blødt
- Skyl persillen grundigt og lad den tørre godt af
- Hak persillen i hurtig-hakkeren eller klip det med en saks i en kop
- Bland nu det bløde smør med den hakkede persille
- Rul smør-blandingen til en pølse i bagepapir
- Ind i køleskabet og lad stivne
Dernæst de flødestuvede champignons:
- Skyl og rens champignonerne og del i halve
- Panden på kraftig varme
- Tilsæt smør og lad bruse af
- Tilsæt champignonerne og lad dem brune godt
- Skru ned for varmen
- Tilsæt fløden og lad koge op. Skru derefter helt ned for varmen, så det kun lige simrer – ellers bliver retten hurtigt til smør i stedet for fløde
- Smag til med salt og peber
Mens champignon-saucen koger langsomt ind steges kalvekoteletterne:
- Snit fedtkanten på koteletterne. Så bukker de ikke. Krydr med salt og peber
- Smør på panden og lad smørret bruse op
- Steg først fedtkanten, så den er godt brunet, på relativ høj varme
- Brun koteletterne på hver side på relativ høj varme
- Lad koteletterne stege ca. 4 min. på hver side på lavere varme
- Lad dem hvile lidt inden servering
Servering:
- Koteletten op på en tallerken
- Skær persillesmørret i skiver og anret ovenpå koteletten
- Champignon-saucen ved siden af
- På billedet har den lækre saft fra koteletten blandet sig med saucen. Det højner smagen 🙂
Velbekomme 🙂
Rester kan bruges til frokost/næste dags aftensmad:
- Steg pandekager/wraps med chia-frø, klik her for forslag
- Skær resten af koteletten ud i tynde strimler
- Kotelet-strimler og evt. grøntsagsrester/rest af champignon-saucen rulles ind i pandekagen
- Ned i en boks og du har en frokost, som du kan medtage på arbejdet. Lun evt. i mikro-ovn/ovn, men kan sagtens spises koldt
Kontakt mig gerne for undervisning pr. mail eller tlf. – klik her