LCHF fyldt, stegt kylling med peber-tomat sauté med broccoli

Den bedste stegte kylling jeg længe har smagt! Især kyllingebrystet, som ofte kan blive lidt tørt. Det skyldes, at kyllingen er fyldt med lime, hvidløg, smør og krydderurter, både inde i kyllingen og under skindet – og dermed gør især brystet rigtigt saftigt.  Du kan sagtens bruge grillen. Dertil en lækker peber-tomat sauté med broccoli, så der er mere godt for øjet og ganen 🙂

2015-06-09 20.24.35 Kylling fyldt med lemon, hvidløg, krydderurter. Peber-tomat saute med broccoli

Ingredienser til kyllingen:
  • 1 kylling. Pris og kvalitet hænger sammen her
  • 1-2 limefrugter
  • 1-2 hele hvidløg
  • nogle ordentlige klatter lidt blødt smør
  • friske rosmarin kviste
  • friske timian kviste
  • salt og peber
Ingredienser til peber-tomat sauté med broccoli:
  • 4 store røde peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk frisk timian (eller tørret i de mængder, du kan lide)
  • 1 broccolihovede
  • olivenolie
  • salt og peber
Fremgangsmåde for kyllingen:
  • Tænd ovnen på 200 gr – eller start din grill. Jeg er på bar bund med grilning, så den må du selv klare 🙂
  • Skyl og rens kyllingen godt indvendigt. Dup kyllingen tør udvendigt med køkkenrulle
  • Placér kyllingen så den har lårbenene mod dig
  • Stik nu din pegefinger ind mellem brystskindet og brystet og løft forsigtigt skindet løst hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Pas på at ikke at rive hul på skindet eller lave åbningen for stor, så løber al saften nemlig ud under stegningen. Jeg løsnede også kødet langs lårene, men så bliver hullet for stort og så må i gang med at lappe med kødnåle 🙂
  • Løft kyllingen op i lodret position og drys salt ned i hulrummet mellem skind og bryst
  • Placér 3-4 stilke rosmarin i samme hulrum og 2-3 gode gode klumper smør
  • Pres evt. det hele lidt sammen ved at trykke let oven på skindet.
  • Gnid kyllingen, både indvendigt og udvendigt med 1-2 overskårne lemon og salt
  • Derefter placerer du dette inde i kyllingen: De brugte lemon og 1-2 hele hvidløg (skåret over på tværs), en hel del rosmarin og timiankviste (gem lidt af rosmarinen til at lægge oven på brystet, når du placerer den i fadet
  • Bind lårene samen og godt ind til kroppen af kyllingen
  • Pensl et ovnfast fad med lidt olie og sæt fadet i ovnen på midterste rille en times tid. Nogle sværger til at vende kyllingen hvert kvarter, en kvart omgang. På denne måde er man mere sikker på, at lårene får nok stegetid.
  • Tjek om kødsaften er klar efter 50 min.
  • Når kødsaften er klar, er kyllingen færdig
  • Slut evt. af med at give kyllingen grill inde i ovnen
  • Lad den trække lidt inden servering
  • Når kyllingen er klar, kan du vælge at udskære den og læg det hele ned i fadet igen, sammen med den skønne kødsaft, eller server kyllingen hel og bræk de stykker af, som du nu vil spise
  • Gem endelig kødsaften! Se nederst i bloggen for rester.

Mens kyllingen hygger sig i ovnen, tilberedes grøntsagerne:

Fremgangsmåde for peber-tomat sauté med broccoli:
  • Del peberfrugterne og befri dem for kerner. Skær dem ud i lidt store stykker
  • Steg peberfrugterne for lav varme i olivenolie med salt og peber ca. 5 minutter
  • Tilfør nu lidt af de hakkede tomater og timian
  • Skru op for varmen. Retten skal stege (deraf sautere), ikke koge
  • Kog det hele lidt ind og tilfør gradvist mere tomat. Det tager ca. 20 min.
  • Imellemtiden renses broccoli-hovedet
  • Buketterne skæres i halve. Broccoli-stængerne skar jeg ud i små stykker, ristede dem i kokos-olie og spiste dem som tilbehør til morgen-æggene
  • Øg varmen under peber-tomat blandingen og tilsæt broccoli. Lad blandingen stege videre
  • Efter ca. 4 min. er broccoli-buketterne møre. Prøv efter med en kniv, hvor møre du gerne vil have dem.
Værs’go! Et pragtfuldt, mættende måltid !

 

Er der mad til overs ? :
  • Lun det afpillede kyllingekød, tilsat rest af kødsaften, i ovnen på svag varme. Ikke noget med tørt kød her.
  • Lun sautéen på panden, evt. også tilsat en rest kødsaft
  • Kyllingeskroget kan du evt. smide i en gryde, dæk med vand. Tilsæt rester af løg, gulerødder og hvad du ellers måtte have af rester af grøntsager og krydderurter i dit køleskab. Lad suppen koge op og skum alle urenhederne fra. Lad suppen koge ind til en kraftig fond. Skal du ikke bruge fonden lige nu og her, så er det i fryseren med den og du har altid en skøn fond til saucer/tilsætning til retter.

Lær at lave Mad hos Vibs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *