LCHF sesam-mel pizza m/hk. oksekød, spinat, ost og tomater

Jeg var ikke i mit eget køkken og ingredienserne var få, men jeg synes, at det lykkedes mig at få lavet en hæderlig pizza, trods alt 🙂 Dette til inspiration, så man ikke behøver at panikke for at få mad, bare man griber ud efter, hvad der er i køkkenskabe, køleskab og fryser. Se min kommentar nedenunder for aftensmad og frokost dagen efter og så er det absolut ikke dyr mad – og det kan vi lide 🙂 !

2015-06-02 20.59.49 Pizza på bund af sesam-mel med hk. oks., spinat, ost og tomater

 

Ingredienser:
Pizzabund – jeg prøvede mig frem undervejs, så “dejbollen” til pizzabunden ikke blev alt for fast::
  • 3 æg
  • 3 spsk olivenolie – alternativt let lunet kokosolie, så den blot er smeltet
  • 5 tsk HUSK
  • 12 spsk sesam-mel, Funktionel Mad Jeg prøvede mig frem undervejs 🙂
Ingredienser:
Topping:
  • 325 gr hk. oksekød (fryserest)
  • 500 gr frossen spinat
  • evt. reven muskat-nød til spinaten – det giver en god smag!
  • frisk-revet parmasan – eller hvad du nu har af ost
  • en rest bløde, stegte løg fra flæskestegs-sandwichen. Se her
  • røget paprika – eller tilsæt hvad du har lyst til at krydderier fra køkkenskabet
  • salt og peber
  • cocktail-tomater
  • olivenolie
Fremgangsmåde:
Pizzabund:
  • Pisk æggene
  • Pisk HUSK sammen med æggene
  • Rør de øvrige ingredienser godt rundt, så alt er godt blandet sammen og der ikke er nogen klumper i dejen
  • Tænd ovnen for 200 gr
  • Lad dejen hvile i 10 min
  • Tag en dejskraber og glat dejen ud på en bagepapir-beklædt bageplade, ikke en for tyk dej. Den hæver ikke.
  • Tag dejen ud, når den er let gylden
Fremgangsmåde:
Topping og øvrigt:
  • Spinaten tøs op på ikke for høj varme og bliver over varmen til alt væden er væk
  • Spinaten smages til med salt og peber og evt. et drys muskatnød
  • Det hakkede oksekød svitses og tilsættes de krydderier/løg, som du ønsker
  • Smag godt til
  • Varm ovnen op til 250 gr
  • Drys revet ost henover pizzabunden
  • Tilsæt den hakkede oksekøds-blanding
  • Hæld spinat-blandingen udover
  • Pynt med de overskårne cocktail-tomater
  • Drys ost henover
  • Dryp med lidt olivenolie
  • Ind i ovnen i 10-15 min. Hold øje – kødet/spinaten må ikke blive mørkt

Reste-maden, som mætter temmelig meget, blev næste dag lunet i ovnen til aftensmad igen, med en lille smule olie dryppet henover. Jeg spiste den sågar kold til frokost også 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *