Jeg var ikke i mit eget køkken og ingredienserne var få, men jeg synes, at det lykkedes mig at få lavet en hæderlig pizza, trods alt 🙂 Dette til inspiration, så man ikke behøver at panikke for at få mad, bare man griber ud efter, hvad der er i køkkenskabe, køleskab og fryser. Se min kommentar nedenunder for aftensmad og frokost dagen efter og så er det absolut ikke dyr mad – og det kan vi lide 🙂 !
Ingredienser:
Pizzabund – jeg prøvede mig frem undervejs, så “dejbollen” til pizzabunden ikke blev alt for fast::
- 3 æg
- 3 spsk olivenolie – alternativt let lunet kokosolie, så den blot er smeltet
- 5 tsk HUSK
- 12 spsk sesam-mel, Funktionel Mad Jeg prøvede mig frem undervejs 🙂
Ingredienser:
Topping:
- 325 gr hk. oksekød (fryserest)
- 500 gr frossen spinat
- evt. reven muskat-nød til spinaten – det giver en god smag!
- frisk-revet parmasan – eller hvad du nu har af ost
- en rest bløde, stegte løg fra flæskestegs-sandwichen. Se her
- røget paprika – eller tilsæt hvad du har lyst til at krydderier fra køkkenskabet
- salt og peber
- cocktail-tomater
- olivenolie
Fremgangsmåde:
Pizzabund:
- Pisk æggene
- Pisk HUSK sammen med æggene
- Rør de øvrige ingredienser godt rundt, så alt er godt blandet sammen og der ikke er nogen klumper i dejen
- Tænd ovnen for 200 gr
- Lad dejen hvile i 10 min
- Tag en dejskraber og glat dejen ud på en bagepapir-beklædt bageplade, ikke en for tyk dej. Den hæver ikke.
- Tag dejen ud, når den er let gylden
Fremgangsmåde:
Topping og øvrigt:
- Spinaten tøs op på ikke for høj varme og bliver over varmen til alt væden er væk
- Spinaten smages til med salt og peber og evt. et drys muskatnød
- Det hakkede oksekød svitses og tilsættes de krydderier/løg, som du ønsker
- Smag godt til
- Varm ovnen op til 250 gr
- Drys revet ost henover pizzabunden
- Tilsæt den hakkede oksekøds-blanding
- Hæld spinat-blandingen udover
- Pynt med de overskårne cocktail-tomater
- Drys ost henover
- Dryp med lidt olivenolie
- Ind i ovnen i 10-15 min. Hold øje – kødet/spinaten må ikke blive mørkt
Reste-maden, som mætter temmelig meget, blev næste dag lunet i ovnen til aftensmad igen, med en lille smule olie dryppet henover. Jeg spiste den sågar kold til frokost også 🙂