Herlig, fed laks og grønne, frosne bønner, stegt godt i olivenolie i ovnen. Det er et nemt, lækkert, favorit-måltid hos mig 🙂 Er der så oveni købet rester til næste dags morgenmad/frokost, så er det jo bare herligt! Se nederst i bloggen for forslag til rester.
Ingredienser:
- En laksefilet med skind pr. person. Evt. rester gemmes til næste dags morgenmad/frokost. Se længere ned i bloggen
- 1 pose frosne, grønne bønner (haricot verts)
- Olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen for 225 gr
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Hæld så mange grønne bønner ud på bagepladen, så bønnerne ligger nogenlunde frit på pladen
- Hæld godt med olivenolie ud over
- Krydr godt med salt og peber og bland det hele godt sammen
- Ind i ovnen og bag bønnerne til de er godt brune/lidt sorte/sprøde. Hvis du synes, at det går for langsomt, skrues ovnen op til 250 gr., men hold øje med bønnerne! Det tager mel. 20 – 30 min.
- Laksefileterne steges imellem tiden gyldne og sprøde i smør.
- Et tjek på, at laksefileterne er gennemstegt, men ikke tørre:
- Stik forsigtigt ned i laksen. Den skal skille nemt og hurtigt i lækre, lyserøde flager. Den må ikke være rå
Er du blevet mæt og der er rester: Brug resterne til morgenmad/frokost:
Lækker morgenmads/frokost-omelet:
ingredienser:
- 2 æg
- 1/2 dl fløde
- peber (der er sikkert rigeligt salt på bønnerne)
- evt. tomater, ristet på panden i smør/kokosolie
Fremgangsmåde:
- Pisk æg, fløde og peber sammen
- Hæld blandingen på en lille pande
- Steg omeletten til den er gylden på undersiden
- Vend omeletten og lad den stege lidt
- Tilsæt rester af laks og bønnefritter
- Lad varme igennem
- Fold omeletten og lad varme lidt igen
- Steg evt. tomater som tilbehør
Voila! 🙂 Du har et skønt, sundt, mættende morgenmåltid/frokost ud af rester 🙂