Stegt laks med bønnefritter

Herlig, fed laks og grønne, frosne bønner, stegt godt i olivenolie i ovnen. Det er et nemt, lækkert, favorit-måltid hos mig 🙂 Er der så oveni købet rester til næste dags morgenmad/frokost, så er det jo bare herligt! Se nederst i bloggen for forslag til rester.

2015-05-31 19.10.16 Stegt laks med bønnefritter

Ingredienser:
  • En laksefilet med skind pr. person. Evt. rester gemmes til næste dags morgenmad/frokost. Se længere ned i bloggen 
  • 1 pose frosne, grønne bønner (haricot verts)
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen for 225 gr
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Hæld så mange grønne bønner ud på bagepladen, så bønnerne ligger nogenlunde frit på pladen
  • Hæld godt med olivenolie ud over
  • Krydr godt med salt og peber og bland det hele godt sammen
  • Ind i ovnen og bag bønnerne til de er godt brune/lidt sorte/sprøde. Hvis du synes, at det går for langsomt, skrues ovnen op til 250 gr., men hold øje med bønnerne! Det tager mel. 20 – 30 min.
  • Laksefileterne steges imellem tiden gyldne og sprøde i smør.
  • Et tjek på, at laksefileterne er gennemstegt, men ikke tørre:
  • Stik forsigtigt ned i laksen. Den skal skille nemt og hurtigt i lækre, lyserøde flager. Den må ikke være rå
Er du blevet mæt og der er rester: Brug resterne til morgenmad/frokost:

2015-05-10 09.20.33 Omelet med rester af bønner og laks

 

Lækker morgenmads/frokost-omelet:
ingredienser:
  • 2 æg
  • 1/2 dl fløde
  • peber (der er sikkert rigeligt salt på bønnerne)
  • evt. tomater, ristet på panden i smør/kokosolie
Fremgangsmåde:
  • Pisk æg, fløde og peber sammen
  • Hæld blandingen på en lille pande
  • Steg omeletten til den er gylden på undersiden
  • Vend omeletten og lad den stege lidt
  • Tilsæt rester af laks og bønnefritter
  • Lad varme igennem
  • Fold omeletten og lad varme lidt igen
  • Steg evt. tomater som tilbehør
Voila! 🙂 Du har et skønt, sundt, mættende morgenmåltid/frokost ud af rester 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *