En fantastisk “simpel” aspargessuppe, som kan nydes varm eller kold. Hvis den serveres kold, tilsæt da gerne lidt lemon saft. Igen og igen får jeg behov for min ande- og eller kyllingefond, som jeg har i fryseren. Klik her for forslag til opskrift.
TIP: Se nederst i bloggen, hvis du ønsker tilsat brød og flere proteiner i form af pocherede æg.
TIP: Se også nederst i bloggen for anvendelse af grøntsagsresterne til alternativ LCHF reste-æggewrap.
TIP: Lav endelig dobbeltportion og frys resten, så er der herlig nem mad til en anden god gang!
Ingredienser:
- 2 bundter asparges, ca. 500 gr
- 1 mellemstort hvidt løg
- 1 stængel bladselleri
- 1 porre
- 7 – 10 dl fond af kylling eller grøntsager (jeg brugte 1/2 l rest af andefond fra fryseren og tilsatte 2 dl vand) . Søg efter “fond” på min blog og få forskellige forslag. Og så kan jeg bedst lide, hvis min suppe ikke er for tynd, men det er jo smag og behag.
- kokosolie til stegning
- olivenolie til at dryppe henover suppen
- salt og peber
- Evt. 1 stk brød, ristet i smør på panden – klik her for sandwichbrød
- Evt. 1 pocheret æg pr. person
Fremgangsmåde:
- Knæk aspargesene nederst, så du får den træede ende væk. De har et naturligt sted at knække
- Skær toppen af aspargesene og læg dem til side
- Hak groft resten af asparges-stænglerne
- Rens og hak løg, selleristænglen og porren
- Frem med en stor pande eller en bred gryde med låg
- Tilsæt kokosolie og steg løg, selleri og porre på svag varme i ca. 10 min. indtil det hele er blødt og ikke brun-stegt
- Tilsæt de grofthakkede asparges med fonden/vand og kog på svag varme i 20 min. med låg på
- Fjern suppen fra varmen og lad køle lidt. Det er ikke sjovt med brandvarme stænk, mens du blender!
- Blend suppen med din stavblender eller i din blender
- Smag suppen til med salt og peber. Start med lidt ad gangen, så den ikke bliver oversaltet eller -pebret
- Sæt suppen tilbage over varmen og rør asparges-toppene i
- Bring suppen tilbage til svagt kogepunkt og lad simre til asparges-toppene lige er blevet let bløde
- Tilsæt til sidst lidt olivenolie, så får suppen en pragtfuld blød smag.
TIP: Skal retten være mere mættende ? Rist da et stykke LCHF brød (gerne på panden i lidt smør) og servér sammen med et pocheret æg pr. person. Porcheret æg = vand over i en gryde. Lad vandet koge. Slå det antal æg ud i det kogende vand som du ønsker og kog æggene i ca. 3 minutter, hvis du ønsker æggende “smilende”. Servér suppen med æggene og det smørristede brød.
KH fra Vibs 🙂