Just hjemkommet fra ferie til et tomt køleskab. Så maden blev inspireret af, hvad der var i fryseren og indkøb af et blomkål :-). Det blev til denne ret, som kunne passe sig selv i ovnen, mens jeg klarede vask af ferietøjet i mellemtiden :-):
Ingredienser:
- 1 (lille) nakkekam uden svær – eller nakkefilet eller hvad du nu har af kød/fisk
- salt og peber
- Evt. frisk/tørret krydderi til at drysse over stegen
- 1 blomkålshovede med lidt af stokken
- Olivenolie
- Røget paprika
- Revet parmasan-ost (tror jeg havde ca. 100 gr i køleskabet)
Fremgangsmåde:
- Tilbered kød/fisk. Min nakkekam blev drysset godt med salt og timian og fik ca. 60 min på 175 gr i ovnen
- Blomkål skæres ud i ca. 1 cm tykkelse. Bredes ud på bagepapir-beklædt bageplade
- Dryp olivenolie henover blomkåls-skiverne og vend godt rundt
- Drys med lidt salt, peber og røget paprika og vend godt rundt
- Læg revet parmasan-ost henover
- Giv retten ca. 20 min. i ovnen på 200 – 220 gr.
Velbekomme ! 🙂 og hos mig blev der masser af mad til overs: Se opskriften med pandekager/forårsruller, hvor alle rester er blevet brugt, inkl. grøntsags-rester fra køleskabet.