Krydrede oste-blomkålsbuketter med nakkekam

Just hjemkommet fra ferie til et tomt køleskab. Så maden blev inspireret af, hvad der var i fryseren og indkøb af et blomkål :-). Det blev til denne ret, som kunne passe sig selv i ovnen, mens jeg klarede vask af ferietøjet i mellemtiden :-):

2015-06-26 18.35.47

 

Ingredienser:
  • 1 (lille) nakkekam uden svær – eller nakkefilet eller hvad du nu har af kød/fisk
  • salt og peber
  • Evt. frisk/tørret krydderi til at drysse over stegen
  • 1 blomkålshovede med lidt af stokken
  • Olivenolie
  • Røget paprika
  • Revet parmasan-ost (tror jeg havde ca. 100 gr i køleskabet)
Fremgangsmåde:
  • Tilbered kød/fisk. Min nakkekam blev drysset godt med salt og timian og fik ca. 60 min på 175 gr i ovnen
  • Blomkål skæres ud i ca. 1 cm tykkelse. Bredes ud på bagepapir-beklædt bageplade
  • Dryp olivenolie henover blomkåls-skiverne og vend godt rundt
  • Drys med lidt salt, peber og røget paprika og vend godt rundt
  • Læg revet parmasan-ost henover
  • Giv retten ca. 20 min. i ovnen på 200 – 220 gr.

Velbekomme ! 🙂 og hos mig blev der masser af mad til overs: Se opskriften med pandekager/forårsruller, hvor alle rester er blevet brugt, inkl. grøntsags-rester fra køleskabet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *