LCHF æbletærte med mandellåg bagt i portionsforme

Regnen siler ned, så jeg blev inspireret (af Paleogrubs) til at tilberede æbledessert med yacon sirup. Det er første gang, at jeg smager denne spændende sirup og den søder meget, så gå langsomt frem med mængderne. Yacon sirup er udvundet af en rod fra Sydamerika og den har et meget lavt GI i modsætning til det hvide sukker. Opskriften her er til 4, med mindre man er stortspisende i desserter 🙂 Der kan tilføjes en tyk, let pisket kokoscreme, creme fraiche eller flødeskum, om ønskeligt, som topping. Pragtfuld dessert ! 🙂

2015-07-25 20.17.23 Æbletærte med mandellåg og creme fraiche

 

TIP:

Start med lidt mandelmel ad gangen. Der er forskel på æggeblommers størrelse. Prøv evt. også med dit eget hjemmelavede mandelmel.

Jeg tilsatte dejen saft af 1/2 lemon. Så har man både smag af lidt syrligt og lidt sødt.

Ingredienser til dejen:
  • 100 gr mandelmel (Funktionel Mad) 
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk yacon sirup
  • Evt. saft af en 1/2 lemon
  • 1 spsk kokosolie. Tag olien ud af køleskabet i god tid, så den har stuetemperatur + lidt til at smøre formene
Ingredienser til fyldet:
  • 6 mellemstore æbler. Jeg brugte økologiske æbler, så jeg ikke behøver at skrælle æblerne og dermed mister en del vitaminer. Vask æblerne. Del dem i kvarte, fjern skroget og skær herefter i tynde skiver
  • revet skal af en økologisk lemon
  • saft af 1/2 lemon
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje
Fremgangsmåde:
  • Mandelmel, kokosolie, æggeblomme og siruppen op i en foodprocessor og kør i 30-60 sekunder indtil det bliver en blød dej, men så fast, så du kan forme den
  • Del dejen i 4 “bolde” og placér dem på et stykke bagepapir og ind i fryseren i 20 min.
  • Tænd ovnen på 180 gr
  • Frem med panden og tilsæt kokosolien over middel varme.
  • Tilsæt æbleskiverne, sirup, lemonsaft og steg indtil æblerne begynder at blive bløde, ca. 5-10 min. Tilsæt lemon-skal og kanel og steg i yderligere 1 min.
  • Fjern fyldet fra varmen og sæt til side
  • Tag dejen ud af fryseren. Rul hver dej bolle i 4 cirkler. Hvis du ikke har et dejrulle, bruger du fingrene. Dejen (som bruges til låg) skal passe til dine ovnfaste små, brede skåle.
  • Hak nogle små huller i dejen, så noget af dampen kan slippe ud under bagningen. Det kan gøres kønnere, end det jeg gjorde 🙂
  • Del fyldet i de 4 skåle
  • Læg dejen ovenpå hver skål med fyld
  • Bag i 20 min. Hold øje med, at “lågene” ikke bliver for mørke
  • Køl skålene til stuetemperatur

Jeg serverede desserten med creme fraiche, som jeg synes giver en dejlig syrlighed til desserten. Nyd den! 🙂

Lær at lave lækker LCHF kost hos MadMedVibs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *