LCHF dyrebovs frikadeller

Indimellem er jeg så heldig at få dyrekød forærende (eller købe det meget billigt) hos en meget entusiatisk bukke-jæger. Denne gang fik jeg leveret 2 bove, som – heldigvis for mig – allerede var skåret i småstykker. Ellers er det noget af et arbejde, men tålmodighed bliver jo belønnet, som det hedder 🙂 Dyrekødet kan selvfølgelig erstattes af andet slags hakket kød.

 

Som tilbehør kan du bruge alle slags grøntsager:

Grillet grønt: Squash, auberginer, peberfrugter, serveret med en lækker dip/salsa, f.eks. af peberfrugt eller karse salat, se herher og her

Græsk salat bestående af tomater, agurk, evt. gul/rød peber, tynde skiver rødløg, oliven og feta. Tilsæt olivenolie og evt. lidt peber

2015-07-03 18.48.54 Frikadeller af hk. dyrebov og hk. flæsk

 

Ingredienser til en stor portion:
  • knap 600 gr hakket dyrebov
  • ca. 600 gr hakket flæsk (dyreboven er meget mager, så det er vældigt godt at supplere med noget federe kød)
  • 2 æg
  • 1-2 finthakket løg, alt efter smag
  • lidt finthakket persille, kan udelades
  • 2 tsk HUSK
  • smør til stegning
Fremgangsmåde:
  • Dyrekødet hakkes grundigt i food-processoren
  • Tilsæt resten af ingredienserne til dyrekødet og kør godt igennem i food-processoren til alt er blandet godt sammen
  • Tag farsen op i en skål og lad hvile i ca. 10-15 min., gerne længere
  • Brun smørret på en stor pande
  • Dyp en ske i det smeltede smør hver gang du skal forme en frikadelle, så hænger farsen knap så meget fast i hånd og ske
  • Steg frikadellerne godt gyldenbrune på begge sider

TIP:  Frys frikadellerne i små portioner og du har altid hurtig mad til de travle dage og til madpakken.

TIP: En hurtig gang broccoli- og blomkålsbuketter i ovnen, tilsat piskefløde og revet ost henover er også et hit som tilbehør. Også godt til frokost.

2015-07-06 20.10.32 Blomkåls- og broccolifad i fløde med revet cheddar

Lær at lave LCHF Mad Hos Vibs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *