LCHF fiskefingre med agurkedressing

Jeg ville forsøge at forvandle barndommens frosne, panerede (lettere elendige) fiskepinde til en sundere LCHF version. Og det fungerede 🙂 Brødkrummerne kom fra det lyse sandwichbrød (se under ingredienser) og rester af cremefraiche (fra brød-bagningen) blev brugt til en frisk agurke-dressing.

2015-07-13 13.07.09 LCHF fish fingers med agurke dressing

TIP: Fiskefingrene til venstre er stegt uden brødkrummerne og til højre med. Det smager også fortrinligt!

Ingredienser:
  • 450 gr torsk
  • 5 spsk sesam-mel
  • 1 spsk røget paprika
  • skal af 1/2 lemon
  • salt og peber
  • 2 æg
  • 3 skiver lyst sandwichbrød (100 gr) – klik her for indkøb og opskrift
  • smør/kokosolie til stegning
TIP til dressing af rester:
  • 1 lille agurk
  • lidt cremefraiche – rest fra brødbagningen
  • lidt mayonnaise
  • lidt lemon saft
  • salt og peber
Fremgangsmåde til fiskestykkerne:
  • Skær fisken ud i 2 cm tykke skiver på langs af fisken
  • Bland sesam-mel med paprika og revet lemon-skal, et nip salt og peber i en dyb tallerken
  • Pisk æggene sammen og hæld dem i en dyb tallerken
  • Hak brødet fint med en skarp brødkniv. Brødet skal være helt koldt og helst dag-gammelt ellers klistrer det for meget sammen, når du hakker det
  • Vend fiske-stykkerne i melet og drys overskydende mel af
  • Vend de mel-dryssede fiskestykker i æg
  • Rul nu fiskestykkerne i brødkrummerne
  • Varm en pande op til medium varme og tilsæt kokosolie/smør
  • Steg fiskefingrene i 2-3 minutter eller indtil de er gyldne, og gennemstegte
  • Læg fiskefingrene over på køkkenpapir efterhånden som de er færdigstegte
Fremgangsmåde til “reste”-dressingen:
  • Skær en ikke for stor agurk på langs og skrab kernerne ud med en teske
  • Skær agurken ud i små tern
  • Bland lidt creme fraiche, mayonnaise, lidt lemonsaft, salt og peber til en dressing. Smag til
  • Bland agurketern og dressing

Lær at udnytte dine madrester hos MadMedVibs!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *