LCHF fyldte kødboller i chili sauce

De herligste, mættende kødboller, fyldt med ost, og i en skøn chili sauce. Det kan godt være, at der er lidt mange ingredienser i denne ret, men har man været på LCHF kosten i et stykke tid, findes det meste i køkkenskufferne. Ellers er det bare om at komme i gang med indkøbet :-). Saucen smager endnu bedre næste dag! 🙂

2015-07-23 19.42.46 Mountain meatballs with chilli sauce

Ingredienser – én kødbolle pr. person er som regel rigeligt:
  • olivenolie
  • 2 løg (1 til kødet og 1 til saucen)
  • 5 – 600 gr hakket oksekød
  • 1/2 tsk Dijon sennep til kødet + 1 spsk til saucen
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1/2 tsk tørret spidskommen
  • 1/2 tsk tørret koriander
  • 1-2 skiver brød (ca. 75 gr), der forvandles til brødkrummer. Hak brødskiven med skarp brødkniv eller brug hurtighakkeren – se her for tidligere opskrift på sandwichbrød
  • 1 stort æg
  • salt og peber
  • 50 gr cheddar ost
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • 5 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1/4 tsk røget paprika
  • 3 tsk tamari (soja uden hvede)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 spsk æblecider eddike
  • 2 tsk kokossukker
  • 2 dl varm stærk kaffe
  • 2 tomater
  • 1 bundt friskhakket persille
  • evt. salat til retten
Fremgangsmåde:
  • Hak løget småt og svits det på pande i olivenolie indtil det er helt blødt, ikke brunt
  • Lad løget køle til det er helt koldt
  • Tænd ovnen på 200 gr
  • Bland det hakkede oksekød med sennep, oregano, spidskommen, brødkrummer, æg, salt og peber og det afkølede løg. Brug totalt rene hænder eller el-piskeren med kødkroge på
  • Del kød-farsen i 4 dele
  • Rul hver del til en rund kugle
  • Stik din tommelfinger halvvejs ind i kødbollen og fyld op med den 1/4 af osten til hver “bolle”
  • Pak kødet godt og grundigt omkring osten igen. Ellers revner bollerne under bagningen.
  • Læg kødbollerne i et ovnfast olieret fad, drys med et godt skud olivenolie og bag i ca. 15 min.
  • Imellemtiden går vi i gang med chili-saucen:
  • Hak løg, den røde peber, hvidløg og den røde chili fint
  • Skær tomaterne i kvarte
  • Frem med panden igen, tilsæt lidt olivenolie.
  • Tilsæt løg, den røde peber, hvidløg, den røde chili og paprika og steg blidt i 15 min.
  • Rør tamari, tomatpuré, eddike, sukker, 1 spsk sennep, kaffe og tomater i og bring til kogepunktet.
  • Skru ned for for varmen til middel og lad saucen simre i 20 min., eller indtil saucen er tyknet. Den skal være tyk og lækker. Hvis du gerne vil have saucen tykkere, skrues lidt op for varmen og koger endnu et par minutter
  • Tag kødbollerne ud af ovnen, når de er færdige. Hæld chillisaucen over bollerne og hele retten sættes i ovnen igen i 5 min.
  • Når retten er færdig drysses med persille og serveres evt. med salat

Rester kan sagtens opvarmes blidt næste dag til både frokost og aftensmad og evt. supplere med frisk salat og disse tortillas. Klik her for opskrift.

Lær at lave mad hos eller med MadMedVibs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *