LCHF grillede vafler med brie og hindbærkompot til levering hos tøserne

Det er sjældent, at jeg laver søde sager i køkkenet. Jeg hælder mere til grøntsager, fedt og proteiner. Men indimellem må der gerne være noget i den sødere ende og jeg elsker vafler, ost og hindbær. I de “gode” gamle sukker- og stivelsesholdige dage var en ostemad med syltetøj ovenpå ren nydelse!  Disse vafler måtte tøserne også bare smage som (en solid) dessert!

2015-07-18 12.11.50 LCHF vafler med brie og hindbær

TIP Jeg smører altid mit vaffeljern med en form for fedtstof (smeltet smør eller kokosolie). Fedtstoffets art afhænger af, om det er en mad-vaffel eller til en sødere en af slagsen. Jeg har et dyrt vaffeljern, men jeg synes alligevel altid dejen har tendenser til at hænge fast i jernet uden smørelse.

TIP Brug gerne disse vafler til en ekstra lækker morgenmad/brunch i weekenderne.

Ingredienser til vaflerne:
  • 4 æg
  • 150 gr hytteost 4%
  • 0,5 dl piskefløde
  • 1 spsk sukrin, sukrin Gold eller kokossukker. TIP: Hvis du bruger kokosfibre i dejen, så lad være med at sukre dejen for meget. Kokosfibre er søde i sig selv.
  • lidt vaniliepulver
  • 1 dl pofiber eller 4 spsk kokosfibre (jeg brugte kokosfibre, da jeg har rigeligt af det i køkkenskuffen)
  • Smørelse til dejen
Ingredienser til fyldet:
  • ca. 125 gr hindbær
  • skal af 1/2 økonologisk lemon
  • 1 spsk lemonsaft
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk kokos-sukker eller smag dig frem. Jeg synes ikke, at hindbærrene skal være oversøde
  • 1 pakke god fed brie (ca. 100 gr)
Fremgangsmåde til bagning af vaflerne:
  • Blend æg og hytteost, så alle klumper fra hytteosten er væk
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blend grundigt igen
  • Lad dejen hvile 5-10 min. så fibrene suger noget af væsken
  • Opvarm vaffeljernet til middelvarme
  • Smør evt. vaffeljernet med smeltet smør
  • Steg dine vafler i vaffeljernet. Jeg plejer at holde øje med om der kommer damp ud af jernet. Kommer der minimal damp ud, er vaflerne færdige
  • Sæt vaflerne til side, klar til fyldet
Fremgangsmåde til fyldet og færdiggørelse af retten:
  • Læg tynde skiver brie oven på halvdelen af de varme vafler
  • På panden smeltes smør og sukker
  • Når smørret er ved at være brunt og sukkeret er smeltet, tilsættes hindbær, lemonsaft og -skal
  • Rør hele tiden i blandingen indtil det bliver syltetøjs-agtigt. Det tager ca. 10-15 min.
  • Grill nu den ene halvdelen af vaflerne med brien ovenpå i ovnen til osten er blød og smeltet og vaflerne en anelse sprøde. Hold godt øje, så du ikke brænder vaflerne!
  • Ud af ovnen og læg syltetøjet ovenpå osten. Den anden halvdel af vaflerne ovenpå
  • Læg de samlede vafler på en pande og steg/”grill” 1-2 min. pr side

TIP: Vaflerne spises bedst med det samme. Jeg tester dem ved at lune dem let i ovnen inden spisetid, da jeg som sagt skulle have dem med til tøserne.

Velbekomme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *