LCHF MadMedVibsPlan – 17. juli

LCHF MadMedVibsPlanen indeholder madlavning både inde og ude og det passer jo så glimrende til det danske sommervejr 🙂 Her er en skøn salat af bl.a. grillede squash og LCHF brød croutoner, LCHF fiskefingre og for en gangs skyld en ret i den søde ende, nemlig vafler med brie og hindbær “syltetøj”. Mens grillen er i gang, kan vi jo passende nyde en agurke sommerdrink med vodka, hvis man ikke totalt forsager spiritus.

Den opmærksomme læser af min madblog vil konstatere, at madplanen denne gang er 1 døgn forsinket, men jeg skulle have desserten (som også kan bruges til morgenmad/brunch) med til en dejlig tøseaften i aften 🙂

Længere ned i bloggen finder du en samlet indkøbsliste til alle 3 retter, som er fordelt i fødevaregrupper, så det er nemt og hurtigt at handle ind.

Salat med grillede squash, LCHF croutoner, rød peberfrugt, rucola og parmesan:

2015-07-10 18.46.37 Salat med LCHF brødcroutoner

Klik her for opskrift

LCHF fiskefingre med agurke-dressing:

2015-07-13 13.07.09 LCHF fish fingers med agurke dressing

Klik her for opskrift

LCHF vafler med brie og hindbær syltetøj:

2015-07-18 12.11.50 LCHF vafler med brie og hindbær

Klik her for opskrift

Indkøbsliste til alle tre retter. Indkøb og bagning af brød er til 2 retter og resten af brødet i fryseren.
Basisvarer:
  • sukrin eller kokossukker
  • 1 dl pofiber eller 4 spsk kokosfibre
  • balsamico eddike
  • olivenolie
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hjemmelavet nøddemel (brug hvad du har i køkkenskuffen)
  • 1 dl mandelmel fra Funktionel Mad
  • 1/2 dl sesammel + 5 spsk. fra Funktionel Mad
  • 2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
  • 2 tsk bagepulver
  • salt og peber
  • Evt. solsikkekerner til brødet
  • røget paprika
Øvrig indkøbsliste:
  • 11 æg
  • 150 gr hytteost
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl græsk yoghurt. Jeg bruger creme fraiche (den fedeste jeg kan få fat i) og resten til dressing
  • 1 pakke smør
  • 1 pakke god fed brie (ca. 100 gr – eller mere hvis du synes)
  • 1 lille stykke parmasan
  • Vaniliepulver eller -stang
  • ca. 125 gr hindbær, evt. frosne
  • skal af 1 økologisk lemon
  • 1 spsk lemonsaft (gem resten til dressing)
  • 2 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 bakke rucola
  • Agurker, hvis du vil lave dressing og drink 🙂 Til dressingen hører endvidere lidt mayo, rester af creme fraiche, lidt lemon saft
  • Kød/fisk til salaten efter eget valg
  • 450 gr torsk
  • Som du kan se, bruger jeg alle rester i køleskabet. Jeg kan ikke lide madspild – det er også for dyrt ! 🙂
Agurke sommer drinken:

2015-07-10 17.53.44 Agurkesommerdrink ned lime og vodkasom består af agurk i en juicer. Sådan én ejer jeg ikke, så jeg blendede en agurk med lemonsaft og en smule kokossukker. Pressede blandingen igennem en si. Pas på at du ikke får alt for meget “pulp” med fra agurken. Hæld vodka i en passende mængde i agurke-lemon blandingen og smag til. Nyd den skønne forfriskende kølende sommerdrink 🙂

Link til tidligere MadMedVibsPlaner:

MadMedVibsPlan – 16. maj

MadMedVibsPlan – 22. maj

MadMedVibsPlan – 29. maj

MadMedVibsPlan – 5. juni

MadMedVibsPlan – 12. juni

MadMedVibsPlan – 19. juni

MadMedVibsPlan – 3. juli

MadMedVibsPlan – 10. juli

God fornøjelse og nyd sommeren 🙂

Lær at lave mad med Vibs eller få hjælp til en vellykket aften!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *