Dejlig oplevelse, da jeg stod og kokkerede i køkkenet med åbent vindue ud til fællesarealerne: Varmemesteren råber op til mig (bor i stuen, så kunne høre det, selv gennem emhættens larmen ), om det ikke snart er spisetid, for nu havde han gået og duftet til min dejlige mad i flere timer! Og selvfølgelig blev han inviteret ind til frokost. Det er da herligt, når man er spontan til tider 🙂
Ugens plan er lidt LCHF utradionel, idet jeg har inkluderet én ret, som er ret så kulhydratrig, men, men det kan du selv justere. Se mine TIP til forhøjelse af fedtprocenten og nedsættelse af kulhydraterne. Indimellem må der bare være plads til en lidt anderledes kost, og så tager du bare en gå-/løbetur ekstra 🙂
Som vanligt har jeg udarbejdet en komplet indkøbsliste til dig, hvis du vil indkøbe til alle 3 retter på én gang. Jeg har under de enkelte retter givet dig TIP til, hvordan du udnytter alle resterne i køleskabet, så vi undgår, at resterne kravler ud af køleskabet af sig selv 🙂 God udnyttelse af madøkonomien!
Har du ikke fået set mine tidligere madplaner ? : Se under “Categories” – Madplaner
Nem salat af ovnstegt laks med salat og Marie Rose dressing:
Cremet aspargessuppe:
Afrikansk sød-kartoffel-stuvning med avocado:
Se under hver opskrift for TIP til anvendelse af rester – se f.eks. her:
og her:
Indkøbsliste til alle 3 retter, fordelt på fødevareingredienser:
Basisvarer:
- olivenolie
- evt. rapsolie
- kokosolie
- paprika – evt. røget
- salt og peber
- tabasco eller tamari (tamari er soja uden hvede)
Øvrig indkøbsliste:
- 4 spsk youghurt eller creme fraiche 18%. Se TIP under retten
- Evt. 1 æg pr. person til aspargessuppen – se her
- 2 økologiske lemon
- blandet salat til laksesalaten og måske til den afrikanske stuvning med søde kartofler
- 1 bundt brøndkarse
- 1 bakke karse
- 2 bundter asparges, ca. 500 gr.
- 3 mellemstore hvide løg
- 1 stængel bladselleri
- 1 porre
- 500 gr søde kartofler (til dobbeltportion)
- 1 avocado
- 150 gr haricots verts
- 1 dåse tomatpuré
- 2 dåser kidney beans (til dobbeltportion)
- peanutbutter
- 7-10 dl fond – evt. færdigkøbt bouillon. Tjek for tilsætningsstoffer! Se opskriften til aspargessuppen
- 350 – 400 gr. rå laks
- Evt. brød – se opskriften til aspargessuppen
KH Vibs 🙂
Lær at lave mad hos Vibs eller få fif til en vellykket aften !