LCHF wrap med grøntsagsrester fra aspargessuppen

Køleskabet skal tømmes fra rester. Der er ikke noget i mit køleskab, der bliver for gammelt og skal smides ud :-). Da jeg havde tilberedt aspargessuppen – se her for opskrift – havde jeg lidt rester tilbage. Det blev til disse skønne æggewraps, som kan spises morgen, middag og aften med og uden det fyld, som du nu ønsker:

 

2015-07-22 12.47.07 Æggewrap af grøntsagsrester

Reste-ingredienser:
  • 5 æg
  • 3 store spsk creme fraiche
  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 porrer
  • 4 tsk HUSK (loppefrøskaller)
  • 2 tsk chiafrø (kan sagtens udelades)
  • 3 tsk sesammel (Funktionel Mad)
  • lidt oregano eller hvad du nu kan lide af krydderi
  • salt og peber
  • 150 gr emmentaler (brug hvad du har i køleskabet. Mindre mængde ost kan også sagtens gøre det)
  • smør/kokosolie til stegning
Fremgangsmåde:
  • Hak alle rensede grøntsager i foodprocessoren. Alternativt skal grøntsagerne hakkes meget, meget småt
  • Svits grøntsagerne bløde i smør eller kokosolie i ca. 10 min.
  • Smag til med salt, peber og oregano
  • Lad blandingen afkøle
  • Pisk æg, creme fraiche, HUSK, chiafrø og sesammel grundigt sammen
  • Tilsæt grøntsagsblandingen
  • Lad hele blandingen hvile i 10 min., så væsken suger fibrene
  • Frem med stegepanden og tilsæt fedtstof. Jeg foretrækker kokosolie, det branker ikke så let som smør
  • Afmål ca. 3/4 dl dej og steg to wraps ad gangen på panden. Glat evt. dejen lidt ud på panden med en palet, hvis dejen virker for tyk
  • Steg wraps’ene gyldentbrune på begge sider. Lad dem stege  til de er godt gyldentbrune, inden du vender dem

Voila 🙂 og velbekomme 🙂

KH Vibs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *