Nem ovnstegt laks og salat med Marie Rose dressing – LCHF madlevering

Skøn, nem og sund sommermad med retro dressing, evt. peppet op med tabasco og paprika. What’s not to like 🙂 Den let syrlige dressing passer perfekt til den fede laks.

 

Maden blev leveret til VIBservice’s kolleger (2 kvinder i den lettere modne alder, bliver det vist kaldt, hvis man er 50 + 🙂 ) og godt nok blev der serveret en lille portion kold aspargessuppe til forret: se her  – men der blev absolut ikke spist op. Der blev da pakket restemad ned til 2 x frokost til næste dag.2015-07-21 13.15.27 Ovnstegt laks med salat og retro Marie Rose dressing

TIP: Tilsæt evt. rejer, så retten bliver endnu mere mættende og der er mad til flere personer til én servering-

Ingredienser:
  • 350 gr laks
  • 4 spsk yoghurt eller creme fraiche. (Jeg brugte creme fraiche 18%. Indrømmet, jeg vil ikke købe 1 kg græsk yoghurt, som jeg aldrig får brugt) 38% creme fraiche bliver for tyk til denne ret. Dressingen skal kunne hældes nogenlunde flydende over retten
  • 1 – 2  tsk tomatpuré. Smag til, så du ikke tilsætter for meget ad gangen
  • 2 økologiske lemon (du skal bruge skallen af den ene lemon)
  • tabasco sauce (det kunne jeg absolut ikke finde nogen steder, så der blev dryppet med lidt tamari)
  • salat, valgfri (find gerne en færdig salatblanding. Skyl og tør grundigt)
  • 1 bundt brøndkarse
  • 1 bakke karse
  • oliven olie
  • lidt paprika. Jeg brugte røget paprika, hvis man er til den smag
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 180 gr
  • Læg laksestykkerne i et ovnfast fad og drys lidt med salt og peber, Spray/dryp lidt olivenolie henover
  • Bag i 8-10 min. Laksen skal være lige netop bagt. stadig lidt pink i midten
  • Mens laksen er i ovnen, tilberedes dressingen:
  • Bland yoghurt/creme fraiche og tomatpuré godt
  • Tilsæt skal og saft fra 1 lemon
  • Smag til med salt og peber og evt. tobasco/tamari for et “kick”
  • Det skal være en ikke for tyk dressing
  • Du kan tilføre mere lemon og tabasco/tamari hvis dressingen behøver mere smag
  • Når laksen er færdigbagt, køles den af
  • Anret herefter hele laksesalaten:
  • Læg salatbladene på en serverings-tallerken
  • Miks salatbladene sammen med brøndkarse
  • Dryp med olivenolie henover salaten
  • Bræk laksen i grove stykker og placer dem på tallerknen med salaten. Bland lidt rundt.
  • Tilføj nu om ønsket rejer
  • Hæld dressingen hen over
  • Drys med karse
  • Drys med en lille smule paprika, hvis man kan lide smagen af paprika
  • Server til slut med den sidste lemon skåret i både

Lær at lave skøn LCHF mad hos MadMedVibs og udnyttelse af alle rester, så du ikke får rester kravlende ud af køleskabet 🙂

 

 

2 Comments

  1. Karin says:

    Jeg er så heldig, at jeg kan få serveret Vibs’ lækre LCHF-retter til frokost med jævne mellemrum 🙂
    Denne gang bestod maden af en forret bestående af dejlig kold aspargessuppe og en hovedret, som var en ovnbagt laks med sprød salat og frisk dressing til.
    Virkelig lækkert …
    Aspargessuppen var dejlig forfriskende, og laksen med salaten … var simpelthen så lækker, at jeg måtte ha’ noget af den med hjem til aftensmad 😀
    Laksen var i mundrette plukkede stykker og mør, blød og usædvanlig lækker, og salaten med den friske dressing var lige netop det, der skulle til. Dén ret vil jeg meeget gerne ha’ igen !
    Den er et hit – sæt den fast på menuen 🙂 Jeg er som altid klar !
    Bestil den hvis du kan komme til det – og (også) på en varm sommerdag er den kolde advocadosuppe ligeledes et stort hit 😉
    Det er dæleme et godt køkken, det her – jeg glæder mig allerede til næste servering 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *