Det er sommervejr (i hvert fald noget af tiden) og jeg ville lave en salat med grillet squash, LCHF brød-croutoner og andre lækkerier sammen med en lækker oksemedaljon. Så grillen måtte i gang. Alternativt hvis det skulle øse ned, bruges grill-panden. Mens maden blev tilberedt, blev en super lækker sommerdrink nydt. (Perfekt, hvis hedebølgen igen skulle ramme Danmark! )
En god undskyldning for at få sunde agurker/lime indtaget med vodka 🙂 :
LCHF croutoner skulle afprøves og de blev et hit 🙂 . Jeg har brugt Jane Faebers “lyst sandwichbrød” fra én af hendes fremragende bøger, som gengives her. Se TIP nederst i bloggen for brug af rester:
Ingredienser:
- 5 æg
- 2,5 dl græsk yoghurt 10%. TIP: Brug hvad du har i køleskabet: Jeg brugte creme-fraiche.
- 50 gr smeltet smør
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl nøddemel (hjemmelavet af f.eks. mandler). TIP: Jeg brugte hasselnødder. 1 dl nødder svarer nogenlunde til 1 dl malet mel. Det er lidt forskelligt. Men gem altid rester af dine malede nødder i køleskabet til en anden god gang.
- 1 dl mandelmel fra Funktionel Mad
- 1/2 dl sesammel fra Funktionel Mad
- 2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- evt. solsikkekerner til drys ovenpå dejen. TIP: Kan sagtens udelades og dermed er der mindre indtag af kulhydrater
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 gr
- Pisk æggene og rør dem sammen med yoghurt/creme fraiche
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det grundigt sammen
- Kom dejen i en lille bradepande eller brødform, beklædt med bagepapir
- Sørg for at glatte dejen godt ud – og tryk gerne lidt på den, så der ikke opstår “lufthuller”
- Drys evt. solsikke-kerner henover dejen
- Bag brødet i ca. 35 min. Prøv med en strikkepind/bagenål om dejen virker fast
- Tag ud og afkøl på bagerist
Salat med grillet squash og LCHF croutoner :
Ingredienser til salaten – og kød/fisk, som det behager dig – eller se TIP:
- 2 squash
- olivenolie til både squash og brød
- lidt eddike, f.eks. balsamico
- 3 skiver LCHF brød
- 1 rød peberfrugt, skyllet, renset og skåret i små tern
- 1/2 bakke rucola, skyllet og plukket groft
- 1 lille stykke parmasan fint- eller groftrevet efter behag
Fremgangsmåde:
- Skær squash i skiver på langs af 1/2 cm
- Dryp med lidt olivenolie og grill dem et par minutter på hver side. De skal grilles til de får brune/sorte streger og er møre
- Imens tilberedes brød croutonerne:
- LCHF sandwich-brødet skæres i tern.
- Steg ternene gyldne og sprøde på en pande i olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Lad dem afkøle
- Skær nu de afkølede squash skiver i grove stykker
- Fordel squash stykkerne på et fad og dryp med lidt eddike hen over
- Kom peberfrugt, rucola og croutoner over de grillede squash og drys med revet parmasan
Jeg serverede en lækker, supermør, grillet oksemedaljon til salaten:
TIP : Salaten kan sagtens spises som en vegetarisk ret til aftensmad eller frokost. Hvis salaten bliver nedpakket, bliver croutonerne dog lidt bløde i det. Men smagen fejler stadig ikke noget.
TIP: Brug yderligere 3 skiver af brødet (100 gr) til LCHF fiskefingre – klik her for opskrift. Har du stadig brød til overs, skæres det i skiver og fryses med madpapir imellem. Det er da dejligt nemt at tage en skive op nu og da.
Lær at lave lækker LCHF-kost med MadMedVibs