All in one spicy kalkun/kyllingebryst i fad med skønne grøntsager

Er det ikke pragtfuldt, når man kan pensle et stykke kyllinge/kalkunbryst med olie og krydderier og putte det i ovnen sammen med lækre velsmagende grøntsager ? Så nemt og så godt med mad i rød-gule farver, smækfyldt med vitaminer 🙂 Se TIP nederst i opskriften

2015-08-02 12.55.28 Kalkunbryst i chili, hvidløg og peberfrugter

 

Ingredienser til 2 personer, afhængig af sult 🙂
  • Til kylling-/kalkunbrysterne:
  • 2 stykker kyllingebryst – eller alternativt kalkun
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 nip salt og peber
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • saft af 1/2 lemon
  • Til grøntsagerne:
  • 2 små chilier, valgfri farve og styrke
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tomater eller flere af de søde små 🙂
  • 2 peberfrugter, gule eller røde. Der er flest vitaminer i de gule og røde i modsætning til de umodne grønne. Og ligger de i en pose i alle farver, gemmer du de grønne til rester
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret timian
  • saft af 1/2 lemon
  • lidt salt og peber
  • Hakket frisk persille eller karse til pynt, når retten er bagt
Fremgangsmåde:
  • Bland brysterne rundt i olie og krydderier i en skål
  • Tænd ovnen på 225 gr
  • Hak chilier og peberfrugter enten fint eller groft, som du foretrækker det. Jeg finthakkede chilierne og grofthakkede peberfrugterne
  • Pil skrællen af hvidløgene
  • Del tomaterne i halve eller kvarte, afhængig af størrelse på tomaterne
  • Læg brysterne over i et fad
  • Dernæst grøntsager, olie, lemonsaft og krydderier i fadet. Bland godt rundt, men lad brysterne være udækkede
  • Steg i ca. 20 min. – rør rundt i grøntsagerne efter 10 min.
  • Pynt med persille/karse

TIP: Hvis du har tid, så marinér kyllingebrystet med olien og krydderierne en times tid i køleskabet. Det mørner kødet og højner smagen.

Det er med vilje, at hvidløgene steges hele. De smager skønt 🙂

Hvis du synes, at der mangler fedtstof til retten, så tilsæt evt. en pesto eller dryp ekstra olie henover maden, når du anretter den.

Lær at lave MadHosVibs – gerne fif over tlf./mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *