Det er altså et hit at lave sin egen hjemmelavede ketchup. Du får et lækkert produkt uden, at det er fyldt med hvidt sukker og tilsætningsstoffer. Ketchuppen holder sig i 5-6 dage i køleskabet. Jeg tester min ketchup ved at smide resterne i fryseren og så vil jeg konstatere, hvordan den har det efterfølgende 🙂 Om ikke andet, kan jeg stadig bruge de frosne rester som et lag oven på pizzaen. Klik her for pizzavaffel

Ingredienser:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk jomfruolivenolie
- salt og peber
- 1 dåse flåede tomater
- 1/2 tsk paprika
- 3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
- kokossukker – Start med 1/2 spsk og smag til undervejs. Lad være med at lave ketchuppen for sød!
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg meget småt
- Sautér (steg) løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-12 min., til løgene er bløde og klare – ikke brune.
- Tilsæt tomater, paprika, eddike og sukker og bring det hele i kog
- Skru ned for varmen og kog i 30-45 min., til ketchuppen er tyk og dejlig. Hellere koge lidt for meget end for lidt. Ellers bliver ketchuppen vandet, når den står i køleskabet
- Smag til. Skal der mere salt, peber, sukker og eddike i ?
- Blend ketchuppen med stavblender, når den er afkølet
- Hæld ketchuppen på et skoldet opbevaringsglas. Og evt. resten i fryseren.
Lær at lave med sammen med Vibs – klik her.