LCHF hjemmelavet ketchup

Det er altså et hit at lave sin egen hjemmelavede ketchup. Du får et lækkert produkt uden, at det er fyldt med hvidt sukker og tilsætningsstoffer. Ketchuppen holder sig i 5-6 dage i køleskabet. Jeg tester min ketchup ved at smide resterne i fryseren og så vil jeg konstatere, hvordan den har det efterfølgende 🙂 Om ikke andet, kan jeg stadig bruge de frosne rester som et lag oven på pizzaen. Klik her for pizzavaffel

2015-08-02 10.30.21 LCHF ketchup

Ingredienser:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • salt og peber
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1/2 tsk paprika
  • 3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
  • kokossukker – Start med 1/2 spsk og smag til undervejs. Lad være med at lave ketchuppen for sød!
Fremgangsmåde:
  • Hak løg og hvidløg meget småt
  • Sautér (steg) løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-12 min., til løgene er bløde og klare – ikke brune.
  • Tilsæt tomater, paprika, eddike og sukker og bring det hele i kog
  • Skru ned for varmen og kog i 30-45 min., til ketchuppen er tyk og dejlig. Hellere koge lidt for meget end for lidt. Ellers bliver ketchuppen vandet, når den står i køleskabet
  • Smag til. Skal der mere salt, peber, sukker og eddike i ?
  • Blend ketchuppen med stavblender, når den er afkølet
  • Hæld ketchuppen på et skoldet opbevaringsglas. Og evt. resten i fryseren.

Lær at lave med sammen med Vibs – klik her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *