LCHF kødboller i skinke tomat sauce med bønnefritter

Se her, hvad du kan bruge alle dine LCHF madrester til, som måtte ligge i enten køleskab eller fryser. Indrømmet, lidt svært at se, hvad der gemmer sig neden under den gratinerede revne ost 🙂 Forklaring ses under billedet.

2015-08-15 20.56.17 Bønnefritter i restekødbolletomatsovs

 

Ingredienser i køle- og fryseskab:
  • Dyrebovsfrikadeller. Klik her og klik her for andre opskrifter til kødboller/frikadeller, men kan sagtens udelades, hvis man ikke har dem på “lager”
  • Serano skinke, anden skinke eller bacon
  • Ketchup / tomatsauce. Klik her for hjemmelavet LCHF ketchup Købeketchup dur ikke her. Brug evt. flåede tomater
  • 1 lime – revet skal og saft
  • Frosne grønne bønner
  • 3 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • smør eller kokosolie til stegning
  • pecorino ost og manchego ost. En herlig blanding af får og ged 🙂 Brug, hvad du har til gratinering
  • olivenolie
  • evt. oregano
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Svits løg og hvidløg i smør eller kokosolie på svag varme, så de bliver langsomt brune. Den langsomme stegning gør, at løgene bliver søde og passer perfekt til lemonskal og -saft
  • Tænd for ovnen på 200 – 220 gr
  • Læg bønnerne på en bagepapir beklædt bageplade i ét lag
  • Dryp godt med olivenolie
  • Drys med salt og rør godt rundt
  • Giv bønnerne 20 – 30 min. i ovnen. De skal være godt brune og sprøde. Vend dem indimellem
  • Imens tilberedes resten af sovsen:
  • Skær skinke/bacon i små stykker og hæld det ned til løgene
  • Steg til det hele er lysebrunt
  • Tilsæt lemonsaft og -skal samt tomatketchup/-sovs/flåede tomater
  • Kog godt igennem til sovsen har den ønskede tykkelse
  • Bliver den for tyk undervejs, inden du synes, at sovsen er kogt godt nok igennem, tilsættes lidt vand
  • Smag til med salt, peber og krydderier. Jeg kan bedst lide, hvis min sovs har en anelse syrlighed, men smag evt. til med lidt kokossukker
  • Hæld sovsen op i et ovnfast fad og tilsæt dine eventuelle kødboller
  • Drys den revne ost henover og gratinér i ovnen til retten er gylden

Voilá. Aftensmad, der ikke har kostet en krone ekstra i indkøb – whats not to like 🙂

Lær at lave mad hos Vibs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *