Skøn, hurtig, mættende morgenmad, som sagtens kan spises på andre tidspunkter af dagen også! Der er dej til 2 store vafler, jeg kunne spise en halv! Morgenmaden i morgen tidlig er samtidig klaret 🙂
Ingredienser til 2 stk:
- 4 store æg
- 4 spsk (ca. 20 gr) revet parmasan ost. Jeg havde pecorino ost. Smagte glimrende! 🙂
- 3 spsk mandelmel (Funktionel Mad)
- 1 spsk HUSK
- 1 spsk smeltet kokosolie eller smør. Smelt evt. mere til smøring af vaffeljernet
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk krydderi efter eget valg. Jeg har et blandingskrydderi, ellers brug tørret basilikum eller oregano
- 1 drys peber
- tomatpure eller -ketchup til topping. Brug resten af den hjemmelavede ketchup. Klik her for opskrift
- ca. 100 – 150 gr revet cheddar ost til topping
- en god pølse i skiver eller skinke til topping. Jeg brugte serranoskinke (rest jeg havde i fryseren, plukket i små stykker
- smeltet smør eller kokosolie til smøring af vaffeljernet. Mit vaffeljern kan altså ikke undvære smørelse
Fremgangsmåde:
- Brug din stavblender og miks alle ingredienser (undtaget ingredienser til topping) godt sammen
- Lad dejen hvile i 10 min., så fibrene opsuger væsken
- Varm vaffeljernet, smør det evt.
- Tilsæt halvdelen af dejen og bag til vaflen er færdig
- Lav en til
- Læg begge vafler på en bagepapir-beklædt bageplade
- Smør tomatpuré eller -ketchup på vaflerne
- Drys med revet cheddarost
- Læg pølse eller skinke på til sidst
- Grill i 3-5 min i ovnen
- Hold godt øje med vaflerne! Kanten af vaflerne bliver hurtig sort under grillen!
Velbekomme og god fornøjelse 🙂