LCHF Stjerneskud med hjemmerørt remoulade og asparges

Stjerneskud er altså én af mine favorit frokostretter. Her i en LCHF version, så jeg undgår hveden fra den normalt panerede fisk og det lyse brød. En hurtigt tilberedt frokost, også til gæster 🙂
2015-08-08 16.43.43 LCHF stjerneskud Ingredienser til én anretning:
  • 1-2 skiver lyst sandwichbrød afhængig af størrelse og sult – se her for tidligere opskrift, eller tag et par skiver op af fryseren
  • 2 rødspættefileter
  • rejer
  • 1/2 lemon
  • 3 asparges
  • lidt salatblade
  • tomater – jeg havde hjemmehøstede gule og røde
  • 1/4 – 1/2 agurk
  • smør til stegning
  • olivenolie eller smør til eventuel ristning af brødskiverne
  • salt og peber til fisken. Jeg brugte dildsalt, det giver en pragtfuld smag
  • Hjemmerørt remoulade:
  • 1 god klat Gråstens mayonnaise
  • 1/2 tsk karry
  • 1 tsk Dijon sennep
  • 1/2 tsk kokossukker eller sukrin
  • 5-6 små syltede drueagurker eller flere hvis du kan lide det
Fremgangsmåde:
  • Remoulade:
  • Hak de syltede agurker meget fint og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt sammen og smag til. Start forsigtigt med krydderierne. Du kan altid tilsætte mere efter smag. Sæt remouladen på køl indtil brug
  • Afdryp eller optø rejerne
  • Skyl salatblade
  • Skær tomater i tynde både. Jeg tog de fleste af kernerne væk, så tomaterne ikke “svømmer” på tallerkenen
  • Halvér agurken på langs. Skrab kernerne væk med en teske og skær i tynde skiver
  • Skær lemon i 2 både
  • Knæk enderne af aspargesene
  • Steg fileterne gyldne i smør et par minutter på hver side
  • Krydr med salt og peber inden de vendes på panden
  • Steg aspargesene let gyldne i smør et par minutter (eller blancher dem)
  • Steg brødskiverne let gyldne i olivenolie eller smør (det var i mangel af en brødrister 🙂 ) Lad brødskiverne køle lidt
Anret din tallerken:
  • Læg brødskiverne på tallerkenen
  • Salatblade ovenpå brødskiverne
  • Fiskefileterne ovenpå igen
  • En god klat af den hjemmelavede remoulade ovenpå fisken
  • Pynt med rejer, agurk og tomat, asparges og lemonbåde

Er gæsterne til mere mad, så servér et par gode oste og evt. mørk chokolade til kaffen. Det er da en luksus frokost 🙂

Velbekomme 🙂

Lær at lave hos MadMedVibs – klik her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *