LCHF madlevering fra MadMedVibs: Tunsalat m/hjemmelavet pesto, Naan brød m/salat

En gang imellem skal det bare gå lynhurtigt med at få mad på bordet og så er denne tunsalat bare lige sagen 🙂 Jeg har gjort lidt mere ud af salaten ved at tilberede en hjemmelavet pesto og bage LCHF Naan brød på panden som tilbehør. Mine kolleger hos VIBservice fik glæde af retten :-). Se endvidere TIP

2015-09-01 12.28.42 Tunsalat, pesto, rucola og Naanbrød

Ingredienser – jeg lavede dobbeltportion, mens jeg nu var i gang:
  • 2 dåser tun i vand
  • 4-5 spsk pesto. Købt eller se her for hjemmelavet pesto
  • 2-3 spsk pinjekerner. Hvis striks LCHF: udelad kernerne
  • ca. 150 gr cocktail tomater. Fjern kerner og hak småt
  • 2 gule peberfrugter. Fjern frøene og hak småt
  • Saft af 1 lemon
  • salt og peber
  • Gerne grøn salat/rucola/friske spinatblade som tilbehør
Fremgangsmåde:
  • Rist pinjekernerne på panden og lad dem afkøle. Fremhæver smagen, men ristningen kan sagtens udelades
  • Dræn tunen for væske
  • Bland nu alle herlighederne rundt og tilsæt pestoen
  • Smag til med salt og peber. Vær forsigtig med saltet. Der er meget salt i osten i den hjemmelavede pesto
  • Køl gerne tunsalaten et par timer i køleskab, men kan sagtens udelades, hvis du har travlt

TIP:

Har du travlt, underlader du pestoen og tilsætter tunsalaten en god olivenolie og hakkede basilikum-blade i stedet.

For et solidt måltid, serverer du en eller anden form for LCHF brød til + grøn/flerfarvet salat/spinatblade (som altid er en god idé – flere vitaminer :-).  Sæt evt. glasset med pestoen på bordet, så man kan tilføje brødene noget mere fedt.

Du skal endelig tilføje tunsalaten, hvad du ønsker af grøntsager og smag i form af krydderier. Jo flere grøntsager, jo bedre 🙂

Hvis striks LCHF: Udelad pinjekernerne.

Naan brød – se her for opskrift

Fif til din vellykkede aften ? Klik her

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Karin says:

    Vi fik serveret tunsalat med pesto, naan-brød og salat til frokost, og da Vibs ved, at jeg er vild med rucola, var det rucola vi fik til. Det var en meeget lækker tunsalat; specielt fordi der var kommet små stykker gul peber og tomater i. Det gjorde, at der også var lidt at tygge på 😉 Pestoen smagte pragtfuldt til, og rucolaen ? Ja, den var bare det lidt gode bitre til den fede tun. Smagte virkelig godt !
    Jeg fik resterne med hjem, men nåede først at spise resterne dagen efter til aftensmad. Men det, at tun, pesto og rucola havde ligget lidt og trukket, gjorde blot tunsalaten endnu bedre – hold da op, hvor var det lækkert ! Jeg smovsede 😉
    Kan varmt anbefale retten 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *