LCHF MadMedVibsPlan – madplan uge 36

LCHF Madplanen i denne uge er meget enkel at tilberede og forberede indkøb til. OG man kan gøre mere ud af den ene ret, hvis man har tiden og energien til det. Smagsoplevelsen højnes samtidig 🙂 og vi bruger rester! Ihukommende min MadMedVibs MadPlan for sidste uge (klik her), rydder jeg stadig ud i fryseren.

Jeg har udfærdiget en samlet indkøbsliste, inkl. ekstra tilbehør til den ene ret. Du kan klikke på den enkelte ret og plukke det fra ingredienslisten, som du ønsker at købe/tilberede. Jeg har mad til mindst 4 dage, men det afhænger selv sagt af appetit og antal personer 🙂 Apropos fryseren: Det blev også til en hurtig gang aftensmad, da jeg en aften ikke var synderlig sulten – se i bunden af denne blog.

Tunsalat m/hjemmelavet pesto, Naan brød m/salat:

2015-09-01 12.28.42 Tunsalat, pesto, rucola og Naanbrød2015-08-31 21.07.15 Pesto med bl.a. parmasanost, mandler, basilikum

 Klik her for opskrift                                                                       Klik her for opskrift

 

Kylling med fyld af oliven og yaconsirup i Römertopf og skøn dampet broccoli. Du drømmer ikke om, hvor godt oliven og sirup smager sammen med kylling 🙂 :

2015-09-01 20.58.32 Kylling i römertopf med yaconsirup og oliven. Dertil dampet broccoli, dryppet med pesto

Klik her for opskrift

Indkøbsliste til begge retter inkl. indkøb til hjemmelavet Naan brød og basilikum pesto, fordelt på fødevaregrupper, så det er dejligt nemt at handle ind i supermarkedet:
Basisvarer:
  • salt og peber
  • yacon sirup
  • eddike. F.eks. hvidvinseddike
  • fishsauce
  • smør
  • kokosolie
  • mandelmel fra Funktionel Mad
  • sesammel fra Funktionel Mad
  • bagepulver
  • evt. yndlingskrydderier til naan brødene
  • 2 dl olivenolie til hjemmelavet pesto
Øvrig indkøbsliste:
  • ca. 150 gr cocktail tomater – eller andre lækre solmodne tomater. Brug rester af tomat som tilbehør til kyllingen
  • 2 gule peberfrugter
  • 2 økologiske lemon
  • grøn salat/rucola/friske spinatblade som tilbehør til tunsalaten
  • 5 fed hvidløg
  • 1 helt broccoli
  • 1 stor håndfuld friske basilikumblade
  • 2 æg (valgfrit til naan brødene. Du kan også nøjes med vand. Min holdning er, at æg tilføjer gode proteiner og fedt udover, at brødene for en mere lækker konsistens.
  • 30 gr fast ost efter eget ønske. Parmasan – eller pecorinoost er et godt valg.
  • 2 dåser tun i vand
  • 2-3 spsk pinjekerner
  • ca. 1,5 dl grønne oliven – eller brug, hvad du har af rester i køleskabet
  • 4 dl kokosmælk. Se TIP under opskriften
  • 50 gr hele mandler
  • 1 stor god kylling. Gør dig selv den tjeneste ikke at købe den billigeste. Det kan ikke betale sig i den lange ende. Den billige, frosne kylling svinder ind til absolut ingenting! I de store kødfulde kyllinger er der mad til mange dage.

Og lidt restemad 🙂 Grøntsagswrap (klik her for forslag til wraps) med cheddarost i ovn – se TIP.

Tips til fotografering af mad i elektrisk lys efterlyses 🙂 TAK 🙂

2015-09-02 20.41.16 Grøntsagswrap med cheddarost

 

TIP: Du kan lave grøntsagswraps af hvad som helst. Bare du har nogle grøntsager (fintsnittede) +  nogle tsk HUSK, æg, måske lidt reven ost og evt. bagepulver. Dejen skal være nogenlunde fast, når den har hvilet i ca. 10 min.. Bag wraps’ene i ovnen eller på panden i smør/kokosolie. En eminent måde at bruge grøntsagsrester på! Og du har altid hurtig panik-mad i fryseren, som tilmed er sundt :-). Se også mine tidligere forslag til wraps: MadMedVibs – Madplan uge 34.

God fornøjelse med det hele ! Og kom inderligt gerne med kommentarer til MadMedVibsMadPlanen. Det vil jeg sætte stor pris på! 🙂

Lær at lave Mad hos Vibs – eller få fif til en vellykket aften.

KH Vibs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *