MadMedVibs underviser – 1. undervisningsaften i FOF: Fyldte burgere i osteboller med ovnbagte grøntsager og peberfrugtdip. Små pandekager med hindbær mousse

1. kursusdaften hos FOF/Nord og jeg tror, at både kursister og jeg er lige spændte 🙂  Jeg har planlagt følgende retter:
  1. Burgere med fyld, osteboller, ovnbagte grøntsager og peberfrugt dip
  2. Amerikanske pandekager med hindbær mousse

Se lidt billeder for aftenen i bunden af denne blog, offentliggjort med kursisternes tilladelse.

Det er ikke så vigtigt for mig, om ret nr. 1 og nr. 2 passer sammen. Det er mere vigtigt, at kursisterne når rundt om så mange forskellige retter som overhovedet muligt, så de får glæde af variationerne i LCHF kosten 🙂

Jeg valgte første gang, at begge hold skulle nå at lave alt maden, da jeg ikke kendte deres erfaring ud i køkkenet 🙂

Kursisterne fik travlt 🙂 Vi skulle også nå at smage på maden og vaske op/rengøre køkkenet! Men heldigvis ikke mere travlt, end vi kunne nå at nyde den gode mad og tale LCHF principper.

Indkøbene er foretaget til ca. 6 portioner (men også beregnet, så det ikke bliver for “småt”, når man står med ingredienserne) og alle ingredienser deles, så hvert hold bruger halvdelen. Evaluering: Næste gang ingredienslisten delt op til 2 x 3 personer – det gik ikke så godt med at dele 🙂

Ingredienser til fyldte burgere (6 stk):
  • 2 røde chilli, renset og meget finthakket
  • 1 rødløg, meget finthakket
  • 2 æg
  • knap 2 tsk Dijon sennep
  • 3 spsk revet frisk parmesan ost
  • 2 spsk sesammel
  • 2 x nip reven muskatnød / estragon
  • 600 gr hakket oksekød
  • 4 spsk kokosolie til stegning
  • Salt og peber ovenpå bøfferne, når de skal steges
Fremgangsmåde til fyldte burgere:
  • Bland alle ingredienser godt sammen. Form kødet til 6 bøffer og sæt dem gerne i køleskabet i 15-30 min., hvis der er tid, så bøfferne når at samle sig.
  • Tag bøfferne ud af køleskabet og drys med salt og peber
  • Varm en pande op og tilsæt kokosolie
  • Steg bøfferne i ca. 10 min., alt i mens de vendes hvert minut eller indtil de er stegt saftige og lyserøde, eller længere, hvis du ønsker dem gennemstegt
  • Vend bøfferne forsigtigt, så de ikke knækker undervejs
Ingredienser til osteboller, 8 stk (lav dem, mens bøfferne hviler i køleskabet):
  • 4 æg
  • 200 gram hytteost
  • 150 gram Havarti flødeost
  • 2 spsk HUSK
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl pofiber
  • 1,5 dl affedtet sesammel (Funktionel Mad)
  • 1 æg til pensling
Fremgangsmåde til osteboller:
  • Æg, ost (brækket i mindre stykker) og hytteost blendes sammen til en ensartet masse
  • Resten af ingredienserne tilsættes og blendes godt og grundigt. Hvis du synes, at det bliver for svært med blenderen, æltes resten i hånden med våde hænder.
  • Ovnen tændes på 180 gr varm luft
  • Lad dejen hvile i ca. 10 min., mens ovnen varmer op.
  • Del dejen med en våd kniv i 8 stykker og form den til 8 boller med våde hænder, ellers er det svært og dejen hænger fast i alle fingrene.
  • På bagepapir-beklædt bageplade efterhånden, som bollerne formes.
  • Pensl med æg.
  • Bages nederst i ovnen 17-19 min. Jeg vendte rundt på min bageplade efter halvdelen af bagetiden.
  • Lad dem afkøle på en bagerist
Ingredienser til ovnbagte grøntsager:
  • 3 røde peberfrugter
  • 2 gule peberfrugter
  • 3 løg
  • 3 rødløg
  • 3 store gulerødder
  • 2 små squash
  • 3/4 dl olivenolie (0,375 dl pr. hold)
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • tørret timian eller 4 kviste frisk timian
  • salt og peber
Fremgangsmåde til ovnbagte grøntsager:
  • Opvarm ovnen til 225 gr
  • Bland olivenolie, hvidløg, timian, salt og peber
  • Skær alle grøntsagerne i pæne store stykker
  • Vend grøntsagerne i olieblandingen
  • Fordel grøntsagerne på en bageplade på bagepapir
  • Bag i ca. 30 min.
Ingredienser til peberfrugt dip:
  • 2 røde peberfrugter
  • 50 gr mandler
  • 50 gr parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 2-4 spsk olivenolie til stegning
Fremgangsmåde til peberfrugt dip:
  • Rens og hak peberfrugterne
  • Hak hvidløgene groft
  • Peberfrugter og hvidløg sauteres dejligt bløde i olivenolie i ca. 10 min. og afkøles lidt
  • Mandlerne ristes på en tør pande. Rør godt rundt og hold øje. De får meget nemt for meget !
  • Alle ingredienserne i foodprocessoren og kør indtil du har en ensartet masse
  • Smag til med salt og peber
  • På køl til dippen skal spises
Ingredienser til små pandekager med hindbær mousse. ca. 12 stk.:
  • 6 æg
  • 375 gr hytteost (4%) (187,5 gr. pr. hold)
  • 3 spsk HUSK (loppefrøskaller)
  • 1,5 spsk kokossukker
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • revet skal af 1 øko-lemon. Rest kan evt. tilsættes hindbær moussen for en endnu mere frisk smag
  • 4 spsk kokosolie til stegning
  • 2 dl hindbær
  • 1 tsk vaniliepulver
  • 3 dl fløde
  • evt. sukrin – men ikke medtaget i denne madlavning
Fremgangsmåde til små pandekager med hindbær mousse:
  • Pandekagerne:
  • Blend æg og hytteost med stavblenderen, så klumperne fra hytteosten forsvinder
  • Tilsæt HUSK, kokossukker, kardemomme, bagepulver og skal af øko-lemon og blend igen
  • Lad dejen hvile i 5 min
  • Steg pandekagerne på en varm pande i kokosolie
  • Da pandekagerne skal være tykke i det, skal du vente, til de har sat sig godt, inden du vender dem. De klasker dog sammen igen 🙂
  • Hindbær mousse:
  • Giv hindbærrene et hurtigt opkog sammen med vanilie og lad moussen helt afkøle
  • Pisk fløden stiv og bland hindbærrene heri
  • Sæt på køl indtil spisning og pisk evt. let igennem igen

Stemningsbilleder fra køkkenet og klar til afgang med alle ingredienserne:

Klar til afgang                                         Min arbejdsplads 🙂

2015-09-24 14.23.03 2015-09-24 18.48.50

Nogle af kursisterne i arbejde;

2015-09-24 18.49.13 2015-09-24 18.49.36 2015-09-24 18.49.52 2015-09-24 19.04.52 2015-09-24 19.12.462016-02-01 15.11.39 Low carb osteboller

Som ostebollerne kan se ud 🙂

 

Lær at lave MadMedVibs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *