LCHF chokoladekage

Den bedste og nemmest tilberedte chokoladekage, jeg har smagt længe. Lidt dyr at tilberede, men man spiser altså heller ikke meget af denne kage. Den er meget rig i smagen og mætter helt utroligt! Kagen skal spises helt kold, så du kan sagtens lave den i god tid/om morgenen til evt. gæster om aftenen. Se tip.

2015-10-26 10.05.49 Chokoladekage

Ingredienser:
  • 140 – 150 gr mørk chokolade (jeg brugte 85%)
  • 120 – 150 gr sukker. Jeg brugte hovedsageligt kokossukker og supplerede med sukrin
  • 150 gr smør (evt. ekstra til at smøre formen med)
  • 150 gr æggeblommer
  • 150 gr æggehvider
Fremgangsmåde:
  • Tænd for ovnen på 180 gr
  • Pisk æggehviderne helt stive
  • Chokolade, smør og sukker smeltes over vandbad til en ensartet masse
  • Massen væk fra vandbadet og rør æggeblommerne i
  • Æggehviderne røres i. Rør godt, så du sikrer dig, at hele massen er blandet godt rundt
  • Fór en springform med bagepapir eller smør den godt med smør
  • Hæld hele massen i bageformen og bag i ca. 20 min
  • Hold godt øje, for lige pludselig kan det godt gå stærkt. Jeg tester altid med en strikkepind/skarp lille kniv for at se, om det bagte er gennembagt. Men kagen må heller ikke blive for mørk på overfladen.
  • Lad kagen afkøle og sæt den på køl i køleskabet, mindst 3-4 timer, så den er helt kold.

En himmerigsmundfuld – helt uden mel 🙂

TIP:

Se her for udnyttelse af rester: både fra hokkaido suppen og denne chokoladekage!

KH Vibs 🙂

Lær at lave mad hos Vibs eller få fif til en vellykket aften – klik her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *