LCHF Hokkaidosuppe med ristede græskar kerner, æbletern og creme fraiche. LCHF chokoladekage til dessert

Når diverse græskar dukker op på markedet her i efteråret, er det bare om at udnytte råvarerne. Retten er liberal LCHF, men det er jo som sagt heller ikke noget vi spiser hele året rundt. Se TIP

Veninderne skulle komme til middag og suppen blev serveret med et lækkert LCHF bradepandebrød med parmesan og oregano. Brødet kan man vælge at dyppe i avocadoolie. Brødet er kreeret af Jane Faeber.

Til forret – verdens nemmeste og utrolig lækker: Røget laks rullet omkring en klat Philadelphia flødeost og blancherede asparges.

Til dessert en uhørt lækker chokoladekage (uden mel), som man ikke spiser mange bidder af, så er man rigeligt mæt! 🙂 Klik her for opskrift

Hokkaidosuppe med topping/tilbehør – rigeligt til 4 personer, når der også er forret:

2015-10-23 12.06.50 Hokkaido suppe

2015-10-25 10.31.15 Topping til Hokkaido suppe Æbletern vendt i lemon og yaconsirup. Ristede græskarkerner i smør og olie. Fed creme fraiche

Hokkaidosuppen – ingredienser:
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 4 mellemstore søde kartofler
  • 1/2 rød chili
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • saften fra en hel lemon
  • 1/2 tsk spidskommen
  • salt og peber
  • vand. Jeg brugte resten af en asparges-fond, som jeg havde i fryseren
Topping – indgredienser:
  • 1 dl drænet yoghurt naturel eller creme fraiche 38%
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æble i små tern
  • saft af 1/2 til 1 lemon
  • 1/2 tsk yacon sirup
Suppen – fremgangsmåde:
  • Hokkaidoen skylles/skrubbes godt og skæres midt over. Kernerne tages ud med en ske og resten af hokkaidoen, inkl. skræl, skæres i grove tern.
  • Kartofler, gulerødder, hvidløg og chili skrælles/renses/pilles og skæres i grove tern.
  • Olie i en gryde, alle grøntsagerne tilsættes og svitses over middelvarme ca. 2-5 min.
  • Tilsæt spidskommen
  • Hæld vand/fond i, så det dækker ca. 2/3 af grøntsagerne. Hellere for lidt vand end for meget. Du kan altid spæde med mere vand/fond i senere, hvis du synes, at suppen er for tyk.
  • Læg låg på og kog under lidt høj varme i 15-18 min.
  • Lad suppen afkøle lidt inden blending. Det er ikke sjovt med skoldhede sprøjt!
  • Blend til suppen er hel glat og cremet.
  • Lemonsaft og fløde tilsættes
  • Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Topping – fremgangsmåde:
  • Frem med en pande og tilsæt olie og smør
  • Tilsæt græskarkerner og steg til de er gyldne og popper, nærmest ligesom popcorn
  • Tages af varmen og tilsæt en smule salt
  • Æblet skæres i små tern og vendes i lemonsaft og sirup
Servering:

Jeg serverede suppen direkte i gryden inde på bordet og lod gæsterne selv toppe med græskarkerner, æblestykker og yoghurt/creme fraiche. Dertil et godt brød, evt. dyppet i olie.

TIP:

Jeg havde mere end rigelig mad, så en del af suppen bliver spist til frokost som nem mad til arbejdet. Resten røg i fryseren.

Resten af chokoladekagen kom også med på arbejdet til glæde for kollegerne :-). Den holder sig fint i mange dage.

Klik her for udnyttelse af rester – både fra suppen og chokoladekagen!

Velbekomme 🙂

Lær at lave mad hos Vibs – klik her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *