LCHF madlevering: Bagt hvid fisk med bacon, lemonmayonnaise og asparges

Fisk må der til og denne ret er noget af det nemmeste at tilberede. Sund og velsmagende LCHF kost – det kan vi lide :-). Kombinationen af fisk, bacon og lemon mayonnaise er meget delikat. Retten blev serveret til frokost til min madglade kolleger hos VIBservice. Se også TIP – også for rester.

2015-10-05 17.52.59 Bagt torski bacon med lemon mayonnaise og asparges

Ingredienser:
  • 4 x 150 gr hvid fisk. Jeg købte torskeloins, som så glimrende passede i størrelsen
  • 2 stilke frisk rosmarin. Ellers tørret. Det kan sagtens bruges i stedet
  • 1-2 økologiske lemon. Både skal og saft bruges
  • friskkværnet peber
  • 12-14 skiver bacon. Eller afhængig af, hvor meget bacon, der skal være omkring hvert stykke fisk
  • 4 spsk mayonnaise ellere mere, hvis du skal have mere dyppelse
  • 2 bundter asparges
Fremgangsmåde:
  • Forvarm ovnen til 200 gr
  • Skær fiskefileterne i 2,5 cm tykke stykker, hvis nødvendigt
  • Hvis du har frisk rosmarin, plukkes bladene og hakkes småt. Jeg brugte nok 2 tsk tørret
  • Krydr fiskestykkerne med peber, rosmarin og skal af 1 lemon
  • Læg 3 – 4 stykker bacon ved siden af hinanden. De skal overlappe en lille smule
  • Læg et stykke krydret fisk på baconen og rul rundt omkring fisken. Sørg for at sprede bacon stykkerne over hele fiskestykket, så baconen ikke ligger dobbelt
  • Læg bacon-fiskestykkerne over i et ovnfast fad og steg fisken i ovnen i 10-12 min. til baconen er gylden og sprød.
  • Imens tilberedes mayonnaisen:
  • Tilsæt så meget lemonsaft at mayonnaisen bliver en anelse tynd. Den skal fungere som en delikat sovs.  Rør godt rundt og smag til med peber. (Jeg brugte ca.  saft af 1 1/2 lemon + godt med peber)
  • Og blancering af asparges:
  • Knæk enderne af aspargesene. De har et naturligt knæk i bunden.
    Lad være med at smide enderne ud! Se Tip
  • Sænk aspargesene i kogende vand i ca. 30 sek.
  • Tag dem op og over i en si og overhæld hurtigt med iskoldt vand og dryp godt af
Servering:
  • Når fisken og aspargesene er færdig tilberedt, vendes aspargesene rundt i saften fra fisken.
  • Servér med den delikate lemon mayonnaise.

Velbekomme 🙂

TIP:

Pancetta kan bruges i stedet for bacon. Bare sørg for at “glatte” skiverne lidt ud med en skarp kniv, inden du ruller stykkerne om fisken, så skiverne ikke er for tykke.

Når man blancerer grøntsager, bevares flere vitaminer og der er stadig “bid” i grøntsagerne.

Da jeg havde gang i panden, fordi jeg brugte rester af dagens tilberedning til en hurtig morgenmad/brunch, endte jeg med meget hurtigt at vende aspargesene i resterne af fedstoffet. Aspargesene skal stadig være sprøde. Drys aspargesene med lidt salt og peber.

Rester af madlavningen + lidt rester fra køleskabet: Bacon-, oste,- ægge- og løgrester i muffin-form i ovn:

2015-10-05 17.58.05 Bacon-, løg-, oste-gratin

Når nu ovnen var i gang: Jeg svitsede 2 finthakkede løg på panden i kokosolie. Forede to muffin forme med rester af bacon. Piskede 2 æg med en rest Philadelphia flødeost. De svitsede løg ned i muffin formene og hældte ægge-/osteblandingen henover. I ovnen i ca. 10 min. eller til blandingen er godt gyldne og hævede. Voila! Rester til morgenmad/brunch 🙂

Enderne af aspargesene koges i lidt vand. Kog til der er ca. 1 dl tilbage. Smid fonden i fryseren og du har altid en fond, som giver ekstra smag til din grøntsagssuppe eller hvad du nu skal tilberede!

Lær at lave Mad hos Vibs – klik her

 

 

1 Comment

  1. Susanne says:

    Jeg er een af de madglade kollegaer 😉 og vi fik serveret lækre torskestykker indrullet i bacon med lemon mayonnaise og stegte asparges til. Uhm … Fisken var lækker og saftig, og det var virkelig et hit at vikle bacon omkring. Det gav lige en let røget smag, og fisken forblev frisk og saftig. Godt fundet på ! Lemon mayonnaise til var friskt, og de stegte asparges smagte simpelthen bare så godt !
    Det er en meget lækker, indbydende og opfindsom ret ! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *