MadMedVibs underviser – 3. undervisningsaften i FOF: Ricotta og parmesan fritter/pandekager med hvidløgssvampe. Broccomole. Rødspættepakker med blomkålsmos

 Vi er nu klar til 3. undervisningsaften. Jeg glæder mig og håber, at kursisterne gør ligeså 🙂 Aftenens menu består af:
  • Forret eller let hovedmåltid: Ricotta og parmesan fritter/pandekager med hvidløgssvampe. Den oprindelige opskrift er af Jamie Oliver, som jeg har ændret til LCHF’sk
  • Broccomole: Igen et forslag til dip/tilbehør og til indtagelse af ekstra grøntsager. Lidt stærk, men lækker!
  • Rødspættepakker med blomkålsmos: Fisk må der til (lidt omega 3 olie) og selvfølgelig grøntsagerne

Som I kan se i ingredienslisten: Masser af det gode fedt og grøntsager.

På denne kursusaften lader jeg hvert hold, som består af 2 personer (desværre afbud, forhåbentligt det ikke er på grund af mig! 🙂 ) tilberede en omgang af al maden. Vi har nogle skrappe kokke på holdet! Restemad hjemtages af kursisterne.

Se billeder af de travle kursister i bunden af bloggen.

Ingredienser til ricotta og parmesan fritter/pandekager med hvidløgssvampe – 4 portioner (en stor portion af pandekagerne):
  • Svampeblanding:
  • 3 fed hvidløg, hakket småt
  • 1 frisk rød chili, hakket småt
  • 400 gr champignoner. For at få den bedste smag, skal der gerne alle mulige forskellige svampe i retten, men vi holder udgiftsniveauet nede på kurset. Rens og skær champignonerne i halve/kvarter
  • 1 slat olivenolie
  • 1 klat smør
  • 2 tsk tørret timian eller 4 friske stængler
  • salt og peber
  • 1 dl kogende vand
  • 1/2 bundt bredbladet persille, skyllet og hakket groft
  • Ricotta- og parmesan fritter:
  • 400 gr ricotta
  • 2 spsk sesammel
  • 3-4 spsk pofiber
  • 2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
  • 2 store æg
  • skal af 1 lemon
  • 100 gr revet parmesan ost
  • lidt revet muskatnød
  • nip salt og peber
  • kokosolie til stegning (der bruges en del)
Fremgangsmåde til svampe samt ricotta og parmesan fritter – se billede i bunden af bloggen:
  • Svampeblanding:
  • Frem med en pande. Tilsæt en slat olivenolie, smør og hvidløg på middel varme.
  • Steg ca. 1 min. og tilsæt svampe, chili og timian.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt 1 dl kogende vand
  • Lad koge 8-10 min eller indtil det hele er dejligt blødt
  • Smag igen til, evt. mere timian
  • Hold retten lun på meget svag varme i ovnen, hvis nødvendigt
  • Tilbered imens fritterne:
  • Rør ricotta-osten indtil den er blød
  • Tilsæt æg og lidt lemonskal og rør godt rundt
  • Tilsæt sesammel, 3 spsk. pofiber, HUSK, parmesanost, muskatnød, salt og peber og rør godt rundt igen
  • Lad dejen hvile i 10 min. Den skal være godt fast. Ellers tilsættes 1 ekstra spsk pofiber og omrør dejen godt
  • Varm en god portion kokosolie på en pande på medium varme
  • Læg skefulde af dejen på panden i klatter, glat ud, så du får små runde, ikke for tykke “klatter”. Dyp evt. en ske ned i fedtstoffet og glat med skeen. Det går meget nemmere
  • Steg i alt i ca. 3 min. på hver side, eller indtil de er gyldne. Lad dem sætte sig godt på panden og vær forsigtig, når du vender. De går nemt i stykker
  • Læg evt. over på fedtsugende papir indtil servering
  • Servering – som helst skal foretages med det samme:
  • Tilsæt svampeblandingen persille og nogle dryp lemon saft og rør godt rundt
  • Fordel svampeblandingen på tallerkner og læg fritterne ovenpå
  • Eller vent med at tilsætte persille og lemon saft indtil servering og hold svampe og fritter lune i ovnen hver for sig på svag varme. Fritterne vil dog nok miste noget af sprødheden
Broccomole:
Ingredienser:
  • 1 broccoli, inkl. stokken, som er renset for grimme knolde
  • 1 moden avocado
  • 1 (f.eks. mild rød) chili, hakket fint
  • 3 spsk creme fraiche 38%. Start med 2 spsk og tilsæt evt. mere efter blending
  • 1 fed hvidløg, hakket fint
  • Saften af 2 lime-frugter. Start med en lime-frugt
  • 1/2 tsk cayennepeber / paprika
  • 1 løg, hakket meget fint
  • Salt og peber
Fremgangsmåde til broccomole:
  • Kog vand i en gryde
  • Del broccolien i stængler og “hoveder”
  • Når vandet koger, tilsættes de groftskårne broccoli-stængler. De behøver længere tid end hovederne. Efter ca. 5 min. kogning, tilsættes hovederne. Kog 5-10 min. Det må gerne være godt mørt
  • Op i en si, så broccolien kan dryppe/dampe/køle af
  • Alle ingredienserne op i en stor røreskål (undtaget det hakkede løg, men frit valg, hvis man hellere vil have løget helt blendet ud, i stedet for at tilsætte et småt skåret løg til sidst)
  • Hele balladen blendes med stavblender til du har en lækker cremet masse
  • Tilsæt det finthakkede løg
  • Smag nu på herligheden og tilsæt evt. mere salt/peber, krydderier, lemon-saft og cremefraiche efter behag
Ingredienser til rødspætter med flødestuvet spinat og blomkålsmos – 4 personer:
  • Rødspættepakker:
  • 650 gr rødspættefileter
  • 300 gr frisk spinat eller 1 pose frossen spinat (optøet og presset fri for væde)
  • 25 gr. smør
  • 1 dl fløde
  • 100 gr revet parmesan
  • salt og peber
  • Blomkålsmos:
  • 1 helt blomkål
  • 1 dl piskefløde
  • 100 gr Philadelpia flødeost
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk stødt muskatnød (smag jer frem med lidt ad gangen. For meget muskatnød kan ødelægge en hel ret!)
  • salt og peber
Fremgangsmåde til rødspætter med flødestuvet spinat og blomkålsmos:
  • Rødspættepakker:
  • Opvarm ovnen til 200 gr
  • Skyl rødspættefileterne og dup dem tørre i køkkenrulle
  • Smelt smør i en gryde ved lav varme og tilsæt spinaten sammen med fløden
  • Kog evt. spinaten ind, så der ikke er for meget væde ved
  • Tilsæt den revne parmesan ost og rør godt rundt.
  • Smag til med salt og peber
  • Læg 4 store stykker bagepapir i en bradepande og fordel rødspættefileterne på stykkerne
  • Krydr med salt og peber
  • Læg den stuvede spinat ovenpå
  • Luk pakkerne og sæt dem i den varme ovn i ca. 20 min.
  • Blomkålsmos:
  • Kog vand i en gryde
  • Skær blomkålen i mindre stykker. Skær også stokken i meget små stykker. Ingen grund til at smide dem ud.
  • Kom blomkålen i gryden i det kogende, letsaltet vand og kog i 6-8 minutter
  • Hæld over i en si og lad dampe godt af
  • Mos blomkålen med fløde, ost og smør – eller blend med stavblenderen
  • Smag til med salt, peber og muskatnød
  • Servering:
  • Læg evt. mosen over i et fad og hold lun på svag varme i ovnen, såfremt man ikke er helt klar til spisning. Mosen kan sagtens lunes/gratineres i ovn dagen efter. Evt. med et tyndt lag revet ost henover. Mums 🙂

Så går vi i gang 🙂

Dagens LCHF indkøb:

2015-10-22 17.12.26 Indkøb til kursister

Kursisterne arbejder målrettet:

2015-10-22 19.02.17 2015-10-22 19.02.11 2015-10-22 19.02.06 2015-10-22 18.44.17 2015-10-22 18.44.03 2015-10-22 18.43.10

2015-11-02 08.24.30 Ricottaog parmesan fritter-pandekager

Inden vi gik i gang med selve madlavningen, blev der heldigvis tid til en god lang snak om LCHF kosten.

 

Har du spørgsmål om LCHF kosten eller mangler du inspiration til at komme i gang med denne lækre slankende mad, så kontakt mig – se også her

KH Vibs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *