LCHF grøntsagstomatsovs, ud fra rester i køleskabet

Indrømmet, jeg har en “mani” :-)Jeg kan ikke tåle at se madrester i køleskabet, som er ved at nå enden af holdbarhedsdatoen. Det er madspild – og dyrt! Jeg så ind i køleskabet og da man på et eller andet tidspunkt altid får brug for en god tomatsovs til enten LCHF lasagne, kødsovs med squash-spaghetti eller hvad man nu kan finde på, blev det til denne tomatsovs, som røg i fryseren i 300 gr portioner:

2015-11-14 11.14.44 Grøntsagssovs-sugo med fløde, ud fra rester i køleskabet

Ingredienser, som jeg nu havde i køleskabet – og kan selvfølgelig varieres i det uendelige:
  • 4 gulerødder. Rester fra paprikagryden – klik her
  • 2 grønne chili
  • 6 hvidløg
  • 3 rødløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 – 1 spsk tørret basilikum
  • 1/2 – 1 spsk tørret oregano
  • ca. 4 dl vand – eller endnu bedre rester af kyllingefond fra fryseren – klik her
  • lille klat ricotta – rester fra de hjerteformede pandekager – klik her
  • 2 dl fløde. Kan sagtens udelades. Min fløde skulle bare bruges nu
  • salt og peber
  • kokosolie til svitsning af grøntsagerne
Fremgangsmåde:
  • Finsnit alle grøntsagerne i foodprocessoren – eller alternativt på et rivejern/meget småt skåret
  • Svits de revne grøntsager i kokosolie i en gryde
  • Tilsæt hakkede tomater, vand/fond,  krydderier, lidt salt og peber
  • Lad retten simre en times tid på meget svag varme. Eller gerne længere, hvis du har tid, så krydderier og grøntsager rigtigt får lov til at koge sammen. Italienerne koger deres sovs/sugo hele dagen, men det kræver så også mere væske, så retten ikke koger tør.
  • Tilsæt ricotta og fløde
  • Kog ind, så sovsen/sugoen er cremet og lækker
  • Smag til med salt, peber, oregano, basilikum, hvis nødvendigt

Som nævnt: Min sovs blev delt op i portioner og lagt i fryseren. Da selv mit ene kræsne barn elsker LCHF lasagne, har jeg altid en god tomatsovs til denne ret. Win Win situation 🙂

Lær at lave Mad Hos Vibs – klik her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *