LCHF hjerteformede ricotta pandekager med sesammel og et spejlæg

Jeg faldt over disse hjerteforme på nettet. Dem måtte jeg bare eje! 🙂 De er da bare noget så skønne, når der skal gøres lidt mere ud af madens udseeende – måske til Jul eller Valentines Day? Og meget nemme at arbejde med. Det blev til en version pandekager med sesammel, som også kan bruges som madpandekager. Se TIP.

2015-11-14 08.22.27 LCHF ricotta pandekager med sesammel - Kopi

Ingredienser:
  • 4 æg
  • 200 gr ricottaost
  • 3 spsk sesammel
  • 1 tsk bagepulver
  • kokosolie eller smør til stegning. Jeg foretrækker kokosolie til stegning. Det branker ikke så let.
Fremgangsmåde:
  • Pisk alle ingredienser grundigt sammen
  • Lad dejen hvile i 5 min., så fibrene opsuger væsken
  • Tilsæt kokosolie på en pande
  • Sæt hjerteformene på panden på ikke for høj varme
  • Tilsæt ca. 1/2 dl dej ned i formene. Glat evt. lidt ud, så formene er helt fyldte
  • Lad dejen stivne i formen. Tjek forsigtigt med en palet om dejen er gylden på undersiden
  • Fjern hjerteformen og vend pandekagen forsigtigt rundt. Rigtigt godt, hvis man har en stor, bred palet
  • Lad pandekagerne stege gyldne på den anden side også – og voila! Færdige 🙂
TIP:

Ricotta og bagepulver gør, at pandekagerne bibeholder et luftigt smagsindtryk og – udseeende.

Steg gerne et spejlæg i formen også og et stk. bacon ved siden af. Så kan du lave en sandwich for et meget mættende måltid til morgenmad/brunch 🙂

Man kan sagtens tilsætte mandelmel i stedet for sesammel + vaniljepulver og kardemomme. Så får pandekagerne en sødere smag.

Jeg blev sulten en aften, hvor jeg havde spist meget let i løbet af dagen. Så frem med en lille stegepande, smeltede let 2 små stykker chokolade, vendte 2 pandekager i chokoladen. Ikke så professionel måde at smelte chokolade på, men det virkede!  Mums 🙂

2015-11-15 06.56.32 Ricottapandekagerne med smeltet chokolade

Lær at lave Mad Hos Vibs – klik her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *