LCHF paprika gryderet med mørbrad, pølser og andre lækkerier

Pragtfuld gryderet med svinemørbrad, svitset i røget paprika, økologiske Hanegal pølser og diverse grøntsager i fløde. Retten tager lidt tid i forberedelse, men nem at lave. Du har også mad til flere dage! Finder du også mørbraden på tilbud, koster denne ret ikke meget i indkøb 🙂

Min noget kræsne ældste søn skulle komme til middag og vi blev enige om, at jeg skulle kreere en gryderet med kartoffelmos som tilbehør. Til mig blev kartoffelmosen udskiftet med blomkålsmos. Se TIP. Jeg skal hilse og sige, at retten faldt i god jord. Så meget, at sønnike fik nogle rester med hjem 🙂 Retten mætter godt, især med mosen som tilbehør.

2015-11-10 14.16.06 Gryderet med mørbrad, stegt i røget paprika, øko pølser u. hvedemel, div. grøntsager, fløde

Ingredienser:
  • 2 afpudsede svinemørbrad, skåret til bøffer
  • Hanegals økologiske wienerpølser (240 gr). De er uden hvedemel og tilsætningsstoffer. Skæres i mindre stykker
  • 1 pakke bacon, klippet i tern
  • 500 gr. champignon, skåret i halve eller kvarte
  • 2 røde peberfrugter, skåret i tern
  • 3-4 løg, skåret i tern
  • 6 gulerødder, skåret i tern
  • 1 dåse flåde tomater
  • 3 spsk røget paprika (eller alm.)
  • 2,5 dl piskefløde
  • salt og peber
  • kokosolie/smør til stegning
Fremgangsmåde:
  • Frem med en stor pande
  • Svits bacon med løg og gulerødder i 5-10 min. Tilsæt evt. kokosolie undervejs, hvis blandingen tørrer for meget ud
  • Op i en gryde med blandingen
  • Svits champignon i smør på høj varme til de er gyldne. Op i gryden til løgblandingen inkl. evt. væske fra champignonerne
  • De hakkede røde pebre op i gryden
  • Tilsæt hele blandingen en dåse tomater og lad retten simre i gryden, mens du steger mørbradbøfferne
  • Panden frem igen og tilsæt smør/kokosolie
  • Når fedtstoffet er bruset af, tilsættes paprika. Lad det svitse kort
  • Brun nu mørbradbøfferne, gerne i hold, så bøfferne ikke koges, men steges. Vend dem godt rundt i paprikaen. Drys med lidt salt og peber
  • De svitsede mørbradbøffer op i gryden sammen med pølsestykkerne
  • Kog panden af med 1 dl fløde. Den lækre paprika må ikke gå til spilde 🙂 Fløden op i gryden
  • Tilsæt nu hele retten resten af fløden
  • Smag til med salt og peber
  • Lad retten simre i 15-20 min. Noget af tiden uden låg, så den lækre paprikaflødesovs kan koge lidt ind. TJEK efter ca. 15 min. om mørbraden er stegt igennem, men endelig ikke er tør
  • Smag retten til igen og tilsæt evt. mere salt og peber

Velbekomme og kh Vibs 🙂

TIP: Retten er liberal gr. gulerødder og løg. Liberal kontra striks LCHF kost vil sige, at mængden af kulhydrater er noget højere, da underjordsgrøntsager indeholder flere kulhydrater/stivelse end grøntsager, der vokser over jorden. Til gengæld er man hurtigt mæt, så det er ikke voldsomme mængder man spiser af denne ret, især ikke hvis du også spiser blomkålsmosen til.

TIP: Hurtig tilberedt blomkålsmos: Del et blomkålshovede i buketter. Læg dem i kogende vand og kog ca. 10 min. Buketterne blendes godt med en god klat smør og en klat Philadelphia flødeost, men ikke så meget, at mosen bliver tynd og sjasket. Smag til med salt og peber.

Blomkålsmosen kan sagtens varieres ved at tilsætte piskefløde i stedet for flødeosten. Tilsæt gerne forskellige krydderier, f.eks. et nip revet muskatnød.

Blomkålsris – klik her for opskrift – er også et glimrende tilbehør.

Lær at lave Mad Med Vibs – eller skal jeg hjælpe dig i gang med LCHF-kosten ? Klik her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *