Godt Nytår :-) – og mandelsnacks til aftenen

Glade nytårshilsener her fra MadMedVibs 🙂 Jeg håber, at I kommer rigtigt godt ind i det nye år med skønne, positive tanker om verdenen, jeres medmennesker og jer selv!
Med på vejen skal i lige have disse to skønne mandel-snacks, der evt. kan bruges som herligt tilbehør til champagnen kl. 18.00, mens vi lytter til Dronningen.

Opskrifterne er stærkt inspireret af Jane Faeber og tilrettet min smag 🙂 Opskrifternes mængder justerer man bare op og ned, afhængig af antallet af gæsternes antal og appetit 🙂

2015-12-31 09.27.25 Salt- og yaconsirup ristede mandler, sojaristede mandler

Salt- og yaconsirup mandler (bagerst i billedet:
  • 200 gr mandler
  • ca. 1,5 dl vand
  • en god 1/2 spsk salt (jeg har kun Maldon Sea salt i mit hjem – elsker flagerne 🙂 )
  • Tænd ovnen for 150 gr
  • Vand og salt hældes på en stegepande og koges op. Hæld mandlerne op til saltvandet og lad koge på svag varme. Rør rundt indimellem.
  • Lad mandlerne koge svagt, indtil alt vandet er fordampet, så saltet lægger sig i bunden af stegepanden og rør stadig godt rundt.
  • Tilsæt 1 tsk yaconsirup og rør hurtigt, godt rundt, til siruppen er godt fordelt. Siruppen kan sagtens undlades, så du får “rene” saltmandler
  • Mandlerne op på en bageplade, beklædt med bagepapir, ind i ovnen, og lad mandlerne tørre i ca. 12-15 min. Hold øje med dem.
  • Lad dem afkøle og opbevar dem herefter i lufttæt glas.
Soyaristede mandler:
  • 200 gr mandler
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 nip af tørret rosmarin, spidskommen og cayennepeber. Varieres efter smag og behag
  • 1/4 dl Tamari (glutenfri soya)
  • 1/2 tsk kokossukker (kan udelukkes, men giver lige noget ekstra)
  • Opvarm ovnen til 130 gr varmluft
  • Opvarm olivenolie på middelvarme og vend mandlerne godt rundt
  • Tilsæt krydderier, kokossukker og Tamari
  • Rør rundt indimellem til Tamarien er fordampet
  • Hæld mandlerne over på en bageplade, beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 20-25 min. Hold godt øje, så mandlerne ikke branker
  • Tag dem ud og lad dem afkøle helt
  • Op i en glas med låg

TIP: Er der rester af mandlerne, smager de absolut pragtfuldt i en god, mættende grøn salat 🙂

Igen: Godt Nytår til Jer alle !

KH VIBS 🙂

Nytårsforsæt ? : Vil du gerne have en stabil vægt eller vægttab ? Kontakt mig, så jeg kan hjælpe dig i gang! Klik her

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *